Last news in Fakti

30 Януари, 2018 08:44 2 358 6

Кой обра пенсионера бай Данчо?

  • пенсия-
  • обир-
  • бай данчо

Полицията не разследва, но гражданите са активни

2018 г. бай Данчо е пенсионер и отива до пощенския клон в Горна баня, за да си получи пенсията. Прибира се с нея, но го следва кола до къщата, в която живее. Пред дома му го обират посред бял ден.

Това публикува в профила си във „Фейсбук“ Иво Мирчев.

Човекът е инвалид, но стига до 6 РПУ и пуска жалба. Полицията първо обещава да хване крадеца, но 20 дни по-късно вдига рамене - няма какво да се направи. Нищо, че улицата се наблюдава от поне 5 камери, които официално регистрирани в самото 6 РПУ.

Негов приятел, обаче се разравя - видеозаписите от камерите, разпознаване на номера на колата чрез обработка на кадрите с графичен софтуер и други инструменти - СВ4235**, разпознаване на престъпника...

В крайна сметка извършителят е установен от... гражданите. Сега събраните данни ще бъдат предоставени на полицията с надеждата поне да го задържи в кв. Филиповци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    10 1 Отговор
    По този номер ще се намери собственика, но дали той ползва колата или е препродадена и се ползва от други, не се знае.Особено ако е от филиповските цигани, които едва ли са я прехвърлили на свое име!
  • 2 100 miliona

    17 0 Отговор
    100 милиона за милицията е малко при тези резултати, трябват още....
  • 3 Бай Хой

    15 0 Отговор
    Абе РЕЗИЛ !!! А Родната Полиция ни пази - Да, ама Не...
    Хората сами провели следствие и открили крадеца...а ченгетата - стачкуват, че им били ниски заплатите !??
  • 4 Няма оправия

    13 0 Отговор
    Полицайте за Българи вече не си мърдат и пръста,сега обгрижването на циганите е основна и първа задача.Ако сами не си помогнем,няма кой да ни помогне!
  • 5 гост

    13 0 Отговор
    Пълна протекция на циганите, това е работата на МВР. При нас влязоха в апартамент на първи етаж и се опитаха да разбият и втори, снимани на камери, ясно се виждат лицата им, ръст, телосложение, дрехи, колата им се знае, но МВР казва: нищо не може да направим. Като не могат нищо да направят за какво получават заплати? На мен ако ми се обади клиент и аз му отговоря, че нищо не мога да направя за нещо, което му се полага и за което той си плаща, дали той ще продължи да плаща и да остане доволен?
  • 6 бай Пешо

    0 0 Отговор
    Ето затова доверието на българите в полицията е 0( нула). Такива неработещи хрантутници не ни трябват, а ББ им увеличава и заплатите за нищоправенето-безумие.