31 Януари, 2018 16:24 2 412 2

Затвор грози таксиметров шофьор, негови колеги излязоха на протест

  • таксиметрови шофьор-
  • протест

На шофьора на таксито е повдигнато обвинение за опит за убийство

Десетки шофьори на таксита от Враца и Монтана се събраха тази сутрин на протест в подкрепа на свой колега. Той и съпругата му, която също е таксиметров шофьор, бяха намушкани от психично болен клиент с нож.

След този инцидент от миналата година таксиметровите шофьори работят в страх. Решават да излязат на улицата днес заради опасността в затвора да влезе техният колега, а не нападателят, съобщи Нова тв.

Всичко се случва в село Громшин, където таксиметровият шофьор е трябвало да остави своя клиент. В колата била и съпругата на шофьора, която е и негов колега.

След като направили няколко обиколки на селото, клиентът извадил нож и ги нападнал. За да спаси съпругата си, шофьорът на таксито също извадил нож.

„Таксиметровият шофьор взима кухненския нож, който съпругата му е купила сутринта от пазара, отваря задната врата и нанася удар на нападателя”, обясни Андрей Кръстев, кмет на село Громшин.

Заради прободните рани клиентът е настанен в болница с опасност за живота. А на шофьора на таксито е повдигнато обвинение за опит за убийство, причинено в състояние на афект.

„Този афект съобразно наличните доказателства е провокиран от пострадалия по отношение на самия таксиметров шофьор и на неговата съпруга, което е довело до ответни действия на таксиметровия шофьор”, обясни Лили Илиева от Окръжната прокуратура в Монтана.

„Заради това обаче, защото той е нанесъл сериозни удари със значителна сила и е причинил сериозни увреждания и вредоносният резултат е сериозен сам по себе си, поради това и обвинението е насочено по отношение на него и той ще трябва да понесе предвидения в съответния текст от Наказателния текст отговорност”.

Клиентът на таксито все още няма повдигнато обвинение, защото продължава да се води досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    30 1 Отговор
    В т.нар. "българска" "право"раздавателна система се въдят най-гнусните и долни морални чудовища. И оттам вече, цялата държава и народ тръгват към ада и унищожението.
  • 2 Чичу Ади

    2 14 Отговор
    Ама много бързо реши тая прокуратура, че таксиджията е потърпевш. Обикновенно всеки таксиджия, всяка сутрин минава през пазара да си купи кухненски нож. Ей така, защото този от предния ден е бил мръсен и изхвърлен в коша. Няма лошо да се носи нещо за самозащита, ясно е че всякакви утайки на обществото се качват по такситата. Както е ястно също, че най-големите престъпници с осъдителни присъди са водачи на таксита. Просто единия бабаит е попаднал на събрат... Явно намушкания е искал да избяга без да си плати, но шофьора го е догонил и го е мушнал. Нали ако онзи беше извадил пръв нож, щеше да има нещо кафяво и топло в гащите на бакшо... И кой бакшо вози жена си и тя бакшо в таксито? Намирисва ми повече от споменатото кафяво. Набързо скалъпена история, поява на сигурен "свидетел" и от нападател бакшо станал потърпевш. Така де, знаем че всеки се бори за парче хляб, но не бива зарад 4-5 лева сметка да се затрие човек. Ако е бил Сиганин, то си връщам думите назад. Те не струват колкото 50 стотинки за един патрон.