Last news in Fakti

1 Февруари, 2018 14:51 2 246 6

Кметът на Септември задържан, с две обвинения

  • септември-
  • марин рачев

Разследват Марин Рачев за умишлена безстопанственост и неизгодни сделки

Кметът на Септември задържан, с две обвинения - 1
Снимка: Марин Рачев

Кметът на Септември Марин Рачев е задържан за 24 часа при акцията на спецпрокуратурата в общината днес. На пресконференция в общината говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че срещу Рачев ще бъдат повдигнати две обвинения - за умишлена безстопанственост и неизгодни сделки.

Според думите на Арнаудова, цитирана от агенция "Фокус", става дума за 7 сделки, при които са сключени договори по реда на Закона за обществените поръчки от месец март 2016 г. до месец март 2017 г.

Рачев не е упражнил достатъчен контрол върху длъжностно лице, което е извършвало строително-монтажни работи. Тези дейности са извършени некачествено или непълно от дружество, собственик на което е роднина на кмета. Изписвани са средства за ремонти на улици както в град Септември, така и в село Семчиново, като са нанесени щети за около 100 хил. лева.

Второто обвинение е за сключване на неизгодна сделка през март 2017 г., когато кметът е закупил от дружество имот, който преди това е ползвал (преди да бъде кмет), на стойност, надвишаваща със 100 хил. лева същинската стойност на имота.

Самият Рачев заяви, че не се притеснява от случващото се и единствено съдът ще прецени има ли злоупотреби в общината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 синя трева

    9 0 Отговор
    И тоя ли е Гербераст!
  • 2 Тадев

    3 1 Отговор
    Идат кметски избори
  • 3 Бай онзи

    6 0 Отговор
    За какви 100000 ощетения говорите става въпрос за милиони които си делят с кмета на Семчиново и Ветрен единия сводник други а лапач
  • 4 Варна

    5 0 Отговор
    Каква е нуждата от подобна показност? - 100 полицая, качулки ... - Прокурори...
    Вървете по големите градове и всичките кметове може да ги вкарате в затвора! - Няма невинни! - Като тръгнеш по Софийските улици и виждаш кражбите по улицата... - Всеки цървул, който е откраднал пари през обществена поръчка отива да си купи луксозно возило. - Не че и тук не се краде! - Краде се разбира се и във Варна и Бергас и Пловдив и Ст. Загора и т.н. Няма държавен чиновник по етажите на властта който да не е крал! - Без изключение! Сега ще ми правят демонстрации с кметове на малки градчета и села...
    Това е като миналата година дето в борбата с корупцията дадоха пример с 2 баби, на които им взели незаконната ракия ... - Не е смешно!
    Трябва бой!
  • 5 Ники

    5 0 Отговор
    Кмета на гр Сандански кога
  • 6 Русенец

    3 0 Отговор
    Цяла България е оплетена в мрежата на Октопода наречен ГЕРБ !
    Спасение няма ! Всички кметове са феодали, забогатяващи ежесекундно! Ако не се премахне Плоския данък, който узаконява богатството им, в следващите години ще се превърнем в Латиноамериканска държава и престъпността ще избуее като в Мексико и Бразилия.