Last news in Fakti

2 Февруари, 2018 15:13 2 266 0

Водач на бетоновоз отива на съд за смъртта на жена

  • бетоновоз-
  • горна оряховица-
  • бетонов възел

Инцидентът е стана през 2016 г.

Водач на бетоновоз отива на съд за смъртта на жена - 1
Снимка: ПРБ

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 66-годишен мъж, който при управление на бетоновоз, причинил смъртта на жена.

Обвинението срещу Васил К. е за това, че на 26 ноември 2016 г. в Горна Оряховица, в двор на предприятие „Сага – 2000“ ООД, като шофьор на специален автомобил изпълнил задълженията си немарливо и причинил смъртта на Ценка Х.

Около 12,30 ч. обвиняемият спрял управлявания от него автомобил на бетоновия възел, като изчаквал да бъде натоварен с необходимото количество бетон. В същият момент пострадалата вървяла през плаца, спряла да разговоря с работник и като приключили разговора, продължила към бетоновия възел, където по това време бил бетоновоза. След напълването му и измиване на фунията, работник дал знак с ръка на обвиняемия, че е готов. Тогава обвиняемият започнал движение с автомобила напред. По същото време пострадалата била пред бетоновоза, в следствие на което се реализирал удар с автомобила. В резултата на катастрофата жената починала.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА