Last news in Fakti

5 Февруари, 2018 12:29 3 292 7

Съдят ученик, убил свой връстник в час

  • ученик-
  • убийство

В Окръжния съд в Плевен утре започва процес срещу 15-годишен ученик, срещу когото е повдигнато обвинение, че е причинил смърт на свой връстник.

Инцидентът стана по време на час по биология в училище "Христо Ботев" в град Славяново на 3 май, 2017 г.

Подсъдимият Т.С. е обвинен, че макар и непълнолетен, е могъл да разбира значението на деянието си и да ръководи постъпките си, и така е причинил смърт по непредпазливост на Р.Д. в следствие на умишлено нанесена лека телесна повреда. Според обвинителния акт, внесен от Окръжната прокуратура, това е станало в началото на третия час. Между подсъдимия и пострадалия възникнало леко спречкване, при което Т.С. нанесъл удар с ръка в брадичката на Р.Д., съобщиха от съда.

Последният се опитал, но не успял да удари съученика си. В този момент Т.С. го ударил втори път в главата. Р.Д. загубил равновесие, паднал на пътеката между чиновете и си ударил главата в пода. Започнал да трепери, получил гърчове и конвулсии.

Присъстващите се обадили на тел.112, откарали момчето до поликлиника, но лекарите там установили, че е неконтактен и не дава признаци на живот. Започнали реанимационни процедури, обадили се на Спешна помощ, опитали сърдечен масаж, обдишване с кислород и други, но усилията останали напразни и Р.Д. починал.

Причината за смъртта е черепно-мозъчна травма, в резултат на нанасяне на два удара в областта на лицето, падане на тялото и удара на главата в пода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Тони

    13 0 Отговор
    За съжаление материала се оправя в ТВУ-та и Детска Педагогическа Стая, с добра дума не се оправя това което Тате мутричката разваля в къщи
  • 2 РОМ

    1 4 Отговор
    Хубава работа ама българска.българска не се пише вече с главна буква.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ттков

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "РОМ":

    Високо-алкохолна напитко Р0М,
    думата „българска“ НЕ СЕ ПИШЕ с ГЛАВНА БУКВА и никога не се е пишела! Това е прилагателно, което само в началото на изречение може да се напише с главна буква. Върни се в 3-ти калс, ако изобщо си ходил на училище и си припомни основните правила в българският език, който очевидно не ти е майчин език!
    Колкото до престъплението се надявам потърпевшото момче да си получи заслуженото и жалко за отнетия детски живот. Да почива в мир починалото дете!
  • 6 СУЛЬО И ПУЛЬО

    1 0 Отговор
    Може ли някой да посочи държава,в която някой, безнаказано може фа бие полицак.Аз, поне не зная такава.После искаме полицията фа е ефективна.Чакам отговор.
  • 7 721бтр

    0 0 Отговор
    Ако спазването и правилното употребяване на прилагателните,съществителните правеха от изглеждащите хора хора?????
    Малко се съмнявам