Last news in Fakti

8 Февруари, 2018 22:00 1 417 2

МВР пази с кучета туристите в Несебър

  • кучета-
  • туристи-
  • несебър

Крадците са много изобретателни

Девет кучета ще бдят за крадци по плажовете на Несебър и Слънчев бряг това лято. Те ще обикалят през нощта с патрулиращите полицаи, за да се осигури спокойствието на туристите. Освен това, част от командированите от вътрешността на страната униформени, също ще идват в РУП- Несебър с обучени да ловят крадци кучета, пише в. „Труд“.

Кражбите по плажа са сред най- често срещаните престъпления през сезона. Докато се къпят в морето, чужди и родни туристи оставят вещите си без надзор и така дават „зелена светлина” на обирджиите. Те най-често са от вътрешността на страната, дошли заради струпването на много хора през летния сезон в курортите.

„Крадците са много изобретателни. Миналото лято заловихме няколко, които използваха следната схема: заравят се почти целите в пясъка, за да не ги забележи никой и когато, да речем, влюбена двойка реши да се усамоти през нощта, не ги забелязва.

Щом туристите влязат в морето, крадците изскачат от пясъчните си скривалища и ги обират до шушка”, разкриха криминалисти. „Хитреците” обаче били светкавично разкрити именно благодарение на кучетата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Кучетата отдалеч надушват вонята на циганско и я следват до сами крадеца.