8 Февруари, 2018 19:04 1 381 0

Съдят главния архитект на Асеновград за подкуп

  • константин атанасов-
  • архитект-
  • асеновград

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу главния архитект на Асеновград за подкуп и срещу бизнесмен, посредничил при предаването на парите.

60-годишният Константин Атанасов е обвинен за това, че през ноември 2016 г. в качеството си на главен архитект на Община Асеновград, е поискал от управител на банков офис дар – парична сума в размер на 10 000 лева, която не му се следва, съобщиха от държавното обвинение.

На 10 декември 2016 г. в Пловдив, Атанасов е приел 8000 лева, като парите са му били предадени от обвиняемия Митко З., за да извърши действия по служба - да съгласува Идеен проект за реконструкция и преустройство на бивш хотел в гр. Асеновград в „многофункционална сграда със смесено предназначение“, като деянието е извършено с изнудване, посредством злоупотреба със служебното положение.

Главният архитект на Асеновград е заявил на управителя на банковия офис, че за да се одобри проекта, обвиняемият Митко З. - собственик на фирма в Асеновград, трябва да бъде нает за консултант.

Обвинението срещу 63-годишния Митко З. е за това, че за времето от края на месец ноември 2016 г. до 10 декември 2016 г., в Асеновград и Пловдив, като помагач, умишлено е улеснил обвиняемия Константин Атанасов да приеме дар, който не му се следва – парична сума в размер на 8 000 лева, като помагачеството е осъществено с изготвяне на оферти от името на фирмата му за консултантска дейност, както и на фактури с посочена банкова сметка, от която впоследствие е изтеглил, преведени от банката 8 000 лева и ги е предал на главния архитект.

По делото са били разпитани свидетели, назначени експертизи, иззети веществени доказателства и документи, и др.

Двамата обвиняеми са с мярка за неотклонение парична гаранция от по 5000 лева за всеки. Наложена им е забрана да напускат пределите на България.

Очаква се Окръжният съд в Пловдив да определи дата за делото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА