Last news in Fakti

12 Февруари, 2018 14:31 2 727 5

Задържаха терорист от Ислямска държава в Хасково

  • даеш-
  • ислямска държава-
  • джихадист

Мъжът е търсен от бюрото на Интерпол в Рабат във връзка с извършване на терористична дейност

Мароканец, който се издирва от Интерпол за „лоялно членство в терористичната организация ИДИЛ” е задържан от българските власти. В понеделник следобед се очаква състав на Окръжен съд Хасково да разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение. Обвинителите настояват за постоянен арест.

Мъжът е търсен от бюрото на Интерпол в Рабат във връзка с извършване на терористична дейност и членство в терористичната организация "Ислямска държава". Според данните до момента, чужденецът е работил към принадлежащата в Ислямска държава служба “Механизация към Главна дирекция – Военни лагери”. Дейността си е извършвал в град Ал–Маядин, област Дер– Алзор в Сирия. В изпълнение на бойни задачи Н. З. се е движел с колан, на който са били закачени експлозиви, ръчни гранати, огнестрелно оръжие и боеприпаси“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостенин

    14 2 Отговор
    Е тук нали няма такива .Има ли един има и други
  • 2 Гост

    11 2 Отговор
    Те тук си живеят спокойно Бойко ги закриля и никой не ги закача , и те не закачат България , затова няма и терористични атаки тук. Тоя по погрешка са го хванали.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Петър

    2 0 Отговор
    Еми има. Огледайте се около джамиите какво става талибан до талибан.ама нали сме толерантни не ги закачаме докато не стане късно.
  • 5 Реалист

    2 0 Отговор
    Елате всички в България, тука е демокрация ще живеете спокойно и хуманно ако ви омръзне пък бой по главата с камъни те тука не съдят :)