19 Февруари, 2018 23:05 3 054 8

Върнаха на работа полицай, обвинен в грабеж на бус с цигари

  • полицай-
  • грабеж-
  • цигари

Младши инспекторът Стефан Модев от „Охранителна полиция” в Пловдив ще бъде върнат на работа с решение на Административния съд в Пловдив. Миналата година униформеният и негов колега бяха арестувани по обвинение от окръжната прокуратура в Пловдив за грабеж на бус с цигари на бул. „Кукленско шосе”.

Това се случило на 27 май 2017г., а по време на грабежа завързали със свински опашки и удряли шофьора Еркан Хаков, гласи обвинението срещу двамата. В микробуса „Фолксваген” имало 75 мастербокса или 37 500 кутии цигари без бандерол.

При грабежа бил отмъкнат и мобилния телефон на шофьора.

Ченгетата били арестувани на 10 юни 2017г. от служители на дирекция „Вътрешна сигурност” и срещу тях, освен наказателното производство, били образувани и вътрешни проверки.

На 6 ноември с.г. директорът на ОД на МВР в Пловдив уволнява Стефан Модев и така прекратил служебното му правоотношение с МВР. Модев обаче обжалвал заповедта за уволнението си в Административния съд, откъдето преценили, че няма основания за издаването й. Причината е, че преди да издаде тази заповед за уволнение, директорът на полицията в Пловдив е трябвало да изчака произнасянето на наказателния съд и влизането в сила на осъдителната присъда.

„Никой друг – било то административен орган или съд, различен от посочените по-горе, не разполага с компетентността да установява престъпни обстоятелства дори и инцидентно във връзка с решаването на друг спор, който му е подведомствен или подсъден. Приемането на обратното би довело до нарушаване на презумпцията за невиновност”, счита административния съд.

Оттам са категорични, че дисциплинарното нарушение, заради което на Стефан Модев било наложено „уволнение”, не е доказано и затова трябва да бъде отменено. От съда посочват още, че няма пречка при влизане на осъдителна присъда в сила, да бъде издадена нова заповед за „уволнение”.

Решението на Административния съд в Пловдив не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    34 0 Отговор
    Крадците при нас никога не се наказват, а от тях правим депутати и тн.
  • 2 брееей

    20 0 Отговор
    Тоя се издига в живота!
  • 3 Този

    11 0 Отговор
    Кво ли да откраднем
  • 4 Гостенин

    10 1 Отговор
    Компетентен директор!Юристите на директора и те!
  • 5 Няма оправия

    19 0 Отговор
    Няма никаква надежда!! За нормален ред и закон!!!Полицията краде,блъска колите който се движели ,,бавно"????Никой не съди престъпниците,а само тези който си хареса и които нямат връзки в бандитските среди и естествено нямат и пари......
  • 6 КУЧЕ

    3 10 Отговор
    БРАВО НА ПОЛИЦАЯ ЩЕ СИ ТЪРСИ ПРАВАТА ТАКА СЕ ПРАВИ КАТО МОЖЕ ЩЕ КРАДЕ И ВЗЕМА ПОТКУПИ АКО МУ СТИСКА И АКО ГО ХВАНАТ КАТО ГО ИЗГОНЯТ ЩЕ ГИ СЪДИ БРАВО ЗАПУШИ ИМ УСТИТЕ
  • 7 Различен

    9 1 Отговор
    Боже, Боже!
    До къде докара демоКРАДЦИЯТА тази държава!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.