Last news in Fakti

20 Февруари, 2018 19:52 5 067 8

Иван Евстатиев вече е в затвора

  • иван евстатиев-
  • стрелча

59-годишният Евстатиев изтърпява наказанието си в общежитие към затвора в Пазарджик

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев, който бе осъден на 4 г. затвор за изнасилване на 16-годишно момиче, вече излежава присъдата си.

Това потвърди пред Дир.бг адвокатката му Ташкена Колчева.

59-годишният Евстатиев изтърпява наказанието си в общежитие към затвора в Пазарджик. Той бе признат за виновен от две съдебни инстанции за това, че на 15 януари 2016 г. е изнасилил 16-годишната Ирена Белухова от Стрелча, като я е привел в безпомощно състояние. Второто обвинение е за това, че е опил с алкохолна напитка момичето, което не е навършило 18-годишна възраст.

На 2 май м.г. Пловдивският районен съд призна Евстатиев за виновен и го осъди на 6 години затвор и 10 000 лева обезщетение на семейството на момичето.

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча обаче обжалва и в края на декември м.г. Окръжният съд в Пазарджик намали присъдата му от 6 на 4 години затвор.

Тъй като окръжните магистрати се произнесоха с решение по делото и нямаше произнесена нова присъда, по закон Иван Евстатиев няма право да обжалва пред Върховния касационен съд.

Той обаче бил категоричен, че след като изтърпи наказанието си, ще заведе дело срещу България в Страсбург. До последно Евстатиев не се призна за виновен, като и твърдеше, че сексуалният акт с 16-годишната Ирена е бил доброволен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 некойси

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "antimediator":

    ако има как и Ташкена да наред с останалите червенуги да го последват
  • 3 Рубладжийче

    7 2 Отговор
    Да открива там всяка вечер паметник на Жуков.
  • 4 Гост

    8 4 Отговор
    Съмнява ме че го прехвърлиха баровеца. Че е сгафил дето са го сгащили с непълнолетна,сгафил е. Но ме съмнява че е било изнасилване. Между другото към момента на "изнасилването" момето било ли е девствено? Не че има значение но ми е любопитно.

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    6 0 Отговор
    Ако е в щатите ще лежи най малко 15 г.
  • 6 отговор

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Интимният контакт с лице, ненавършило 18 години, се приема като изнасилване. Защото лицето е непълнолетно и не носи отговорнист, никой не пита дали е било съгласно или не. В конкретния случай количеството алкохол, погълнато от изнасиленото момиче говори, че това е направено умишлено, за да няма съпротива. Този дърт вагабонтин заслужава много по-строга присъда, но тук е България, страната на помилваните престъпници! Те затова се роят като оси, адвокати ги защитават като орли, жертвите... да не говорим, няма смисъл!
  • 7 Този

    1 0 Отговор
    Ше има нова булка в затвора малко дърта ама нищо
  • 8 ххххх

    0 0 Отговор
    Делото се обжалва и Окръжният съд в град Пловдив намали присъдата, а не Окръжен съд - Пазарджик.