6 Март, 2018 16:46 2 639 2

Заловиха над 37 кг хероин в кола на Дунав мост

  • хероин-
  • дунав мост

Над 37 кг хероин в автомобил с италианска регистрация заловиха митнически служители на ГКПП Дунав мост.

Колата, управлявана от албански гражданин, постоянно пребиваващ в Италия, се явила на трасе „Изход" на ГКПП-Дунав мост 1 на 5 март 2018 г. сутринта.

Митническите инспектори от отдел „Борба с наркотрафика" на Митница Русе я насочили за щателна проверка, въпреки че шофьорът, който пътувал сам, декларирал, че пренася само лични вещи. При огледа на автомобила митническите служители установили някои нехарактерни изменения в конструкцията на пода на автомобила.

В тайниците те намерили общо 68 пакета с бежово прахообразно вещество. Всеки от пакетите е с приблизително тегло 550 грама. Направеният полеви наркотест показал, че веществото е хероин. За случая е уведомен разследващ митнически инспектор и дежурен прокурор от Окръжна прокуратура-Русе. Образувано е дознание.

Албанският гражданин, уличен в наркотрафик, е задържан с прокурорска мярка за 72 часа в русенския следствен арест.

По предварителни данни стойността на задържания наркотик по цени на съдопроизводството е за над 1 500 000 лева. Взети са проби за лабораторен анализ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦАР КИРО

    5 0 Отговор
    Само в Горна Оряховица и В.Търново никой не закача контрабандистите с прякори Картофа, Нитата, Македoнеца, Скорпиона, Ероса...
    Кой ли ги пази?? май заплащат такса спокойствие
  • 2 Свръхаз

    2 4 Отговор
    Ти това дето го копираш като коментар от къде го знаеш? Че и няма вече форум, където не си го постнал!