Last news in Fakti

7 Март, 2018 10:00 2 487 5

През ден обират магазин в София (ВИДЕО)

  • столичен магазин-
  • кражби-
  • охранителен магазин

Загубите са от порядъка на три-четири хиляди лева

Крадци ограбват столичен магазин през ден. Поне по три кражби всяка седмица засича собственикът на магазина през охранителните камери, които е монтирал. Крадците задигат най-често по няколко шоколада, но от по-скъпите, съобщи Нова тв.

Потърпевшият подавал много жалби в полицията, но вече е на път да се откаже, защото набезите продължават.

Янко Маринов е сложил по-скъпата си стока до касиерите, за да възпре кражбите.

„Поне по една кражба на ден съм абсолютно сигурен, че се осъществява”, казва собственикът.

„Проблемът е не в малките и невинни кражби от деца. Това са наркомани, които изнасят стока за големи суми и после я продават в други обекти”, казва той.

„Със сигурност ги продават на половин цена, за да си набавят наркотик или нещо друго. Насочват се към големи и скъпи марки, а предимно шоколади, защото са по-лесни за пренасяне и изнасяне от обектите”, разказва той. Според него най-вероятно крадците работят по поръчка на различни търговски обекти, тъй като се насочват към определени марки.

Загубите му са от порядъка на три-четири хиляди лева, но Янко добавя, че престъпниците обикалят и други обекти. За подобен тип кражби често не се повдигат обвинения, а дори и да бъдат хванати крадците, често е трудно да се докаже престъплението, разказва собственикът на ограбвания магазин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    15 0 Отговор
    Ако губиш по 3-4 хиляди месечно вземи за същата сума две яки момчета и ги сложи за няколко дена някъде на скрито да следят постоянно камерите. Да хваната двама-трима пък да им направят по една екскурзия до Витоша. Да видим ще се върнат ли и ще посмеят ли останалите да пипат.
  • 2 от про Кур атурата

    23 0 Отговор
    "често е трудно да се докаже престъплението, разказва собственикът на ограбвания магазин."
    Обаче, ако се опита да се защити, ще види колко е лесно да се докаже, че е действал "неправомерно".

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "от про Кур атурата":

    един го набарах с пита кашкавал - ама от скъпия. Настигнах го и бой бой - ама бате вика, гладен съм, децата няма какво да яде. Викам му що не гепи етиния тогава бе твойта кожа - и пак шутове тупалки..на дроб го направих, преди да успее да се отскубне и избяга

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    6 1 Отговор
    В нормалните страни и за кражба на дъвки те арестуват и регистрират. Какво значи да са снимани с видими лица, ръст, коса и телесни мерки, как прибират стоката, а после било трудно за доказване. МВР са пълни смешници. Те отказват да гонят селяк, който умишлено си пълни резервара и тръгва, без да плати. Снимани с номер на кола, обаждаш се на МВР и те казват, че няма да дойдат. На мен ми нанесоха телесна повреда втора степен на 10мин извън града и МВР пак отказаха да дойдат. Е за какво са тези данъци?