12 Март, 2018 23:30 1 855 4

Задържаха мъж за ало измама

  • ало измама-
  • задържан-
  • ореховица

Възрастната жена изнесла от жилището си 3 950 лева

Задържаха мъж за ало измама - 1

Криминалисти на ОДМВР-Плевен установиха и задържаха автор на телефонна измама.

На 11 декември м.г. помощ в полицията потърсила 83-годишна жена от Плевен. Същия ден, след многократни позвънявания на домашния ѝ телефон, непознат, представил се за полицейски служител, я убедил да събере в плик наличните в дома ѝ пари и злато и да ги предостави за полицейска операция по залавянето на телефонни измамници.

Възрастната жена изнесла от жилището си 3 950 лева, две златни гривни, шест златни синджирчета и документи за собственост на земеделска земя и по предварителна уговорка ги поставила върху метална кофа за отпадъци пред дома си. Едва по-късно разбрала, че е станала поредна жертва на телефонна измама.

Веднага след сигнала било образувано досъдебно производство, а работата по него започнала под наблюдението на Плевенската районна прокуратура. В хода на проведените оперативни действия криминалистите на областната дирекция и колегите им от Първо РУ- Плевен влезли в дирите на 25-годишния жител на село Ореховица. Установено е, че той е взел паричната сума, златните накити и документите на жената.

След доклад на материалите в прокуратурата мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    7 0 Отговор
    Да видим ква присъда ше има

    Коментиран от #3

  • 2 Депутат

    9 2 Отговор
    Една добра новина. До края на годината ако хванат още един измамник МВР е за похвала, напредват с бързи темпове. За цели 365 дни в годината да заловиш двама престъпника се хвърлят милиони левове от страна на държавата. Постига се с полагане на денонощен труд и много усилия. Горката Полиция БРАВО.
  • 3 80 процентен

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Този":

    Присъда няма д има - делото ще се закрие или по давност или ще бъде прекратено, поради липса на доказателства!
    Не могат да накарат хората да си сложат парите по банките, а трябва да им ги вземат по някакъв начин, нали )))
  • 4 До кога

    4 1 Отговор
    Аз немога да разбера, как един журналист може да разкрие телефонна измама, корупция ако щеш и да събере неоспорими доказателства, а цели министерства, агенции, тайни служби какви ли не още с огромен бюджет и заплати да немогат 20 - 30 г. да прекъснат едни елементарни престъпления.
    Това е така защото няма кой да им потърси отговорност за свършена работа. Затова заплатите им трябва да са обвързани с резултата от работата.