Last news in Fakti

23 Май, 2018 11:25 2 907 0

Хванатият във Франция българин е издирван от Интерпол

  • марсилия-
  • борис станев-
  • опит за убийство

Престъплението е извършено заради 50 лева

Задържаният по подозрение за тероризъм на гарата в Марсилия българин е издирван с червена бюлетина на Интерпол заради опит за убийство след скандал за 50 лева.

Борис Станев получава 6-годишна присъда, след като прострелва в главата съгражданина си Петко Петков. Спорът бил заради жалба в полицията, след като Борис му продал дефектна платка за компютър за 50 лв.

На процеса извършителят не показва разкаяние, но като инвалид по болест и с чисто съдебно минало получава три години условно. Предварително обвиняемият е следвал своята цел доста време, докато успее да го доближи и осъществи намеренията. Поради негодния изстрел не е успял да ги осъществи докрай, обясни Михаил Робев, адвокат на Петко Петков, цитиран от бТВ.

Кольо Стойков, служебен защитник на Борис Станев, заяви, че поведението на Станев е било много странно и малко арогантно. След обжалване Борис е осъден на 6 години ефективно. Присъдата е произнесена задочно, тъй като не може да бъде открит. От 2012 г. е обявен за международно издирване, за да излежи наказанието си. В неизвестност е до събота, когато е арестуван във Франция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА