23 Май, 2018 18:49 2 117 4

Повдигнаха три обвинения срещу шефа на КАТ в Благоевград

  • благовград-
  • кат-
  • подкуп-
  • данаил стоицов-
  • бойко шарков

Притежание на оръжие без разрешително, превишаване на права и подкуп

Повдигнаха три обвинения срещу шефа на КАТ в Благоевград - 1

Двама души са с повдигнати обвинения след специализираната акция в сектор „Пътна полиция“- Благоевград, стана ясно от брифинг на окръжната прокуратура в града. Единият е ст. инсп. Данаил Стоицов – началник на сектора, а другият е Бойко Шарков. Информацията бе оповестена от окръжен прокурор Николина Сачкова.

Обвинения за 3 престъпления са повдигнати срещу началника на сектор „Пътна полиция“ – Благоевград ст. инсп. Данаил Стоицов. Едното е по чл. 339, ал.1 от НК за това, че без надлежно разрешително, което се изисква по закон, е държал огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Второто обвинение, което му е повдигнато е за престъпление по служба по чл. 282 от НК. То е за това, че на 4 май 2018 година е превишил правата си, като е осигурил полицейски конвой от село Дамяница до село Бело поле на тежкотоварна извънгабаритна техника в нарушение с наложената за това забрана и без да има издадено разрешение от ОПУ – Благоевград с цел да набави облага, която се изразява в незаплащане на пътни такси и от това е можело да настъпят немаловажни вредни последици.

Третото престъпление, за което той е привлечен в качеството му на обвиняем, е за подкуп, за това, че в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение е поискал и е приел от различни лица дар и облага – пари, в размер на около 5 300 лева, вещи и услуги с имуществен характер, за да наруши и е нарушил службата си.

На Бойко Шарков също му е повдигнато обвинение за подкуп, тъй като е участвал като помагач. Двамата обвиняеми са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващите прокурори.

Информацията бе оповестена от окръжен прокурор Николина Сачкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    1 1 Отговор
    Освен за оръжието ,за другото едва ли ще го осъдят.
  • 2 Прокурор

    0 0 Отговор
    За всичко може да го ОСЪДЯТ В БЪЛГАРИЯ РЕЗБЕРЕТЕ ГО ТОВА
  • 3 Съдия

    0 0 Отговор
    НАГЪЛ КОРУМПИРАН НЕЩАСНИК ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ТАКЪВ ТИП АЛЧНИ КОРУМПИРАНИ ПОЛИЦАЙ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.