Last news in Fakti

28 Май, 2018 09:39 2 056 8

Турският тир със 191,2 кг хероин карал и вибратори за Холандия

  • хероин-
  • тир-
  • турция

Оставиха 61-годишния шофьор за постоянно в ареста

Турският тир, в който на 23 май бяха открити 191,2 кг хероин, е пътувал от Иран за Белгия и Холандия. Фабрично запечатаните торби с теракол, в които бяха намерени 95 пакета с хероин, са били натоварени в Иран. Те са били транзитна пратка за Белгия. При влизането си в Турция камионът е бил допълнен с изключително любопитна стока – китайски апарати за механична терапия, както е официалното име в митническите документи на … вибраторите.

Шофьорът Дорсун Али Хамзиоглу, на 61 г., е трябвало да закара първо торбите със строително лепило до Белгия, а после да продължи с останалата „палава“ стока до Холандия.

Това стана ясно в събота в съда в Хасково. Дорсун беше оставен за постоянно в ареста. Пред магистратите той заяви, че изобщо не е подозирал какво има в торбите.

Има огромни опасения, че шофьорът може наистина да не е знаел за дрогата, защото фабрично запечатаните торби с теракол са били изключително умело прикритие, смятат и хасковските магистрати. Въпреки това го оставиха в ареста, тъй като разследването срещу него е в много ранен етап. Освен това става въпрос за чужденец, който няма постоянен адрес в България.

Тирът е попаднал в полезрението и на българските, и на турските служби за сигурност. Те са били алармирани от партньорска служба. Най-вероятно това е американската служба за борба с глобалния наркотрафик D.E.A, казаха наши източници, запознати детайлно със случая.

В съда стана ясно, че на турския пункт Капъкуле тирът е бил проверяван цели 6 часа, но турските митничари и полицаи не са успели да намерят нищо нередно. Въпреки това, товарното возило е било проверено и в България. Първонтачалната проверка с рентген не е открила нищо нередно, но следовото куче Ричи успяло да надуши дрогата, както вече писахме.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 iQ5

    11 2 Отговор
    Кюрдите зареждат ЕС със дрога и изкуствени п....!

    Коментиран от #6

  • 2 Робот

    16 3 Отговор
    Всичко , от което джендърите се нуждаят!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 НКВД

    7 2 Отговор
    Всичко необходимо за да се боднеш.
  • 5 Салам Алеко

    5 1 Отговор
    Ричи излезе по-умен от жандармер Али така ли? Значи 10 000 еволюционни години разлика, се доказват, и са напълно основателни! Браво Ричи!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Голям прос

    3 1 Отговор
    Ричи ако почне да играе шах с турските митничари, може и да ги победи
  • 8 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    каквото върви