29 Май, 2018 11:26 2 097 2

Рецидивист с 27 присъди обжалва тази за убийство

  • рецидивист-
  • николай якимов-
  • христо първановски

Рецидивистът Николай Якимов обжалва 16-годишната си присъда за опит за убийство, пред Апелативен съд - Пловдив. Преди година той бе признат за виновен в това, че на 12.07.2015 год. е направил опит умишлено да умъртви Христо Първановски от Кричим като е използвал пушка. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив и е останало недовършено.

На гражданския ищец беше присъдено обезщетение в размер на 40 000 лв. за причинените му неимуществени вреди.

Николай Якимов от Велинград бе обвинен в опит за убийство на 35-годишния Христо Първановски от Кричим, го гръмнал с ловна пушка от ревност. Затворникът, който е осъждан 26 пъти за кражби и опити за убийства, живеел с 20-годишно момиче от Пазарджик. Заради агресивното му поведение, побоищата и псувните, на които всекидневно била подложена девойката, тя го зарязала.

Заживяла в Кричим с Първановски, Якимов продължил да я тормози по телефона. Една вечер бившият любовник започнал отново да сипе заплахи и закани срещу двойката. Тогава мъжът и момичето се качили на автомобила си и отишли да се разберат с Якимов. Той обаче извадил ловната пушка на баща си и започнал да гърми по новия приятел на жената.

Якимов уличил Първановски в бедрото. Травмата била сериозна и само бързата намеса на лекарите спасила живота на по-възрастния мъж.

Това е 27 присъда за отявления рецидивист Николай Якимов. Като 18-годишен ученик той опитва да открадне автомобилът на пловдивския митрополит Николай "Ауди" - А8, за да си направи подарък за рожденния ден. Тогава е осъден само на година затвор, след като сключва сделка с прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 майБАХ СТАЙЛ

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Като 18-годишен ученик той опитва да открадне автомобилът на пловдивския митрополит Николай "Ауди" - А8

    Хаха попа избухна с лимузина
  • 2 аз съм

    2 4 Отговор
    Новия приятел е отишал посред нощ да се "разберат" така ли?! Тогава не е ли оправдана стрелбата след навлизане на непознат в частна собственост по тъмно със спорни подбуди на деянието? Кафе ли да му направи?