Last news in Fakti

29 Май, 2018 12:23 2 601 13

Пуснаха на свобода мъжа, наръгал момче в столичен тролей

  • тролей-
  • наръган

Адвокатите на Георги Георгиев пледираха, че трябвало да се грижи за майка си

Пуснаха на свобода мъжа, наръгал момче в столичен тролей - 1

Съдът пусна под домашен арест нападателя от столичния тролейбус 7, който прободе 18-годишен младеж след забележка.

Обвиняемият Георги Георгиев заяви, че иска да види майка си жива за последен път. Адвокатът му обясни, че той се грижи за нея и поиска от магистратите да променят мярката му за неотклонение в домашен арест.

Съдът прие, че има опасност от извършване на престъпление, но не заради криминалното минало (от 2003 г.), тъй като обвиняемият е реабилитиран отдавна. Магистратите отчитат обстоятеството, че във владение на обвиняемия освен метадон, е намерен и амфетамин. Според съда обаче няма реална опасност нападателят на младото момче да се укрие от органите на реда, затова постанови домашен арест за 33-годишния мъж.

Потърпевшият без причина и без да бъде предизвикан е нанесъл удари в гърба на обвиняемия, отправяйки му обида "циганин". След това обвняемият е започнал да вика и да пита защо го е ударил и защо го обижда. Последвала е схватка и обвняемият със сгъваем нож е нанесъл нараняванията. Има данни за причинена телесна повреда и престъпление против личността, но съдът няма доказателства нападението да бъде прието като умишлен опит за убийство, пише в мотивите на съда.

Георгиев беше задържан на 14 май. Причина за наръгването бе забележка за непристойно поведение на група деца в градския транспорт, които замърсявали превозното средство, чоплейки семки. След инцидента стана ясно, че Георгиев е на метадонова програма и е наркозавосим.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ашколсун

    52 1 Отговор
    Другия път да наръга сина или дъщерята на съдията.Тогава нека пак да го пуснат под домашен арест.А за притежание и употреба на наркотици не се ли задържа?Май в Булгаристан е така.Ако се правиш на луд или си патрон няма как да те осъдят за престъпление.Браво на съдиите браво на уникалната съдебна система в държавата на абсурдите.
  • 2 OTBPAT

    38 1 Отговор
    После да не се чудите , господа смешници , адвокати , съдии и политици - защо хората взимат нещата в свои ръце!!! Да ни ръгат , мачкат, заплашват , бият , а след това у дома... СРАМ МЕ Е ОТ ПАРОДИЯТА В ТАЗИ ДъРЖАВА!!!!
  • 3 ЪРП

    34 1 Отговор
    УРОД БЕЗПОДОБЕН ПУСНАТ НА СВОБОДА ОТ ПЕРВЕРЗНО УРОДЛИВИТЕ НИ "БЪЛГАРСКИ" СЪДИИ БЕЗ АНАЛОГ В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ!!!!!!!!!
  • 4 Свръхаз

    19 0 Отговор
    Е няма ли кой да му върне на цигането наркоманско, неумито...
  • 5 Румбата

    26 0 Отговор
    Явно не е само до подкупи в съда, явно просто там работят хора с увредени мозъци.
  • 6 Ужас

    14 0 Отговор
    И на адвокатите му да им се случи същато в тролея!!!! Утрепки!!!
  • 7 Хахахаха

    14 0 Отговор
    Те от отдавна циганите имат най големи права. Те само права имат, без задължения за каквото и да било.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    14 0 Отговор
    Значи малцината дръзнали да направят забележка на циганите, чоплещи семки, замърсяващи и рушащи обществените части, следа да им бъде нанесен побой без възможност за самозащита, така ли излиза? Който се защити от група цигани става обвиняем. Когато циганите боят на група няма обвиняеми ( повдигат обвинение срещу неизвестен извършител), но когато бития се защити тогава го обвиняват. На Запад ако тръгнат да те бият и ти намушкаш нападателя няма да те обвинят, това е самозащита. Ако умишлено тръгнеш първи да го мушкаш е съвсем друго.
  • 10 Бриго Бичкията

    1 11 Отговор
    Към по-горните коментари, дали са осмислили написаното в статията, че да пишат такива злостни редове?.
  • 11 браво

    2 0 Отговор
    а такааа стига сте го пазили нека да си го хапне
  • 12 ред

    1 0 Отговор
    Сьд у нас няма.Утре този изрод ще нарьга друг.Какво ще кажат сьдиите тогава
  • 13 АВСТРИЕЦА

    0 0 Отговор
    Я СЕ СЪВЗЕМЕТЕ ГОШКО ОБРАТНО НА ТОПЛО