29 Май, 2018 12:40 983 0

Оби Уан и Принс се включват в борбата с контрабандни цигари

  • лабрадори-
  • митници-
  • капитан андреево-
  • контрабандни цигари

Лабрадорите ще помагат на Порша и кокер шпаньола Ричи

Две нови митнически кучета ще се включат в борбата с контрабандата на тютюневи изделия в помощ на митническите служители. Лабрадорите Оби Уан и Принс застъпват на пост на Митнически пункт "Капитан Андреево" още това лято. Четириногите помощници, съответно на две и на една години, идват от Националния киноложки център в София.

Оби Уан и Принц вече са изпратени в школата за обучение на митнически кучета на Агенция „Митници" в Балчик. Обучението, с продължителност пет седмици, е под формата на игра, в която митническите кучета се приучават да разпознават миризмата на тютюневи изделия.

През първия етап обучението им е насочено към изграждане на екип - куче-водач. На втория етап се развиват уменията им да познават добре миризмата на тютюна. В условия, близки до реалните, те получават тестови задачи, при които трябва да намерят укритите контрабандни цигари и тютюн за пушене.

В момента в помощ на митническите инспектори на МП "Капитан Андреево" в борбата с контрабандата на тютюневи изделия и наркотрафика, са лабрадорът Порша и кокер шпаньолът Ричи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА