29 Май, 2018 14:18 3 488 2

В Люлин хванаха крадци на автомобили

  • крадци-
  • автомобили-
  • люлин

За броени часове столични полицаи задържаха трима мъже, противозаконно отнели лек автомобил.

На 21 май в полицията бил получен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „Тойота Рав 4“, паркиран в столичния квартал „Люлин“. Незабавно стартирали полицейските действия, в които били включени служители на секторите „Престъпления свързани с МПС“ и „СПО“- СДВР. В хода на операцията, в района на кв. Княжево“, била локализирана крадената кола, която вече била с подменени регистрационни табели, и съпровождана от друг автомобил. След подадени звукови и светлинни сигнали двамата водачи не се подчинили и при опита си за бягство създали реална опасност да бъде прегазен униформен служител. В резултат на предприетите незабавни заградителни действия, след кратко преследване откраднатият автомобил, шофиран от М.Г./37г./ бил блокиран в района на кв. „Факултета“. В него пътувал и и В.Д./39г./. Минути по-късно в ж.к. „Захарна фабрика“ е задържана и придружаващата кола, управлявана от И.Т./49г./, с прякор Гибона. Установено е, че и тримата мъже са активен криминален контингент по линия „Престъпления свързани с моторни превозни средства“. При последвалите обиски и претърсвания в рамките на образуваното досъдебно производство на местопроизшествията и в жилищата на задържаните са намерени множество автоключове, дистанционни управления от гаражни клетки, телефони и таблети.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура М.Г., В.Д. и И.Т. са привлечени като обвиняеми и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 0 Отговор
    Утре ще ги пуснат...
  • 2 666

    2 0 Отговор
    Не разбирам защо имат множество кражби и досиета а са на свобода постоянно?