1 Юни, 2018 15:11 10 135 14

Пуснаха срещу гаранция един от най-опасните бандити

  • юлиян ценев-
  • байката-
  • свобода

Един от най-опасните бандити в страната е пуснат тихомълком от ареста по решение на Софийски апелативен съд, съобщи Блиц.

Става въпрос за Юлиян Ценев - Байката. Той е от свитата на Иван Янински - Шумахера, като основната професия на двамата е грабежи на коли и банкомати.

Байката е оставен на свобода срещу гаранция от 5 000 лева миналия петък. Той остана зад решетките само два месеца.

Ценев и аверите му бяха задържани на втори март за взрив на банкомат на столичния булевард "Рожен".

Байката се е занимавал и с точене на кредитни карти със скимиращи устройства.

Шумахера и Байката решили да влязат мощно в бизнеса с взривяването на банкомати в началото на годината. Първият им опит според разследващите е бил на 15 януари. Тогава вдигнали във въздуха машина за пари на супермаркет в кв. "Дружба. От нея бандитите свили 70 000 лева изчислили разследващите.

Вторият им удар бил на 9 февруари, когато с газ под налягане успели да отворят банкомат в друг супермаркет в кв. "Люлин". Плячката им оттам била 40 000 лева. Камери засекли, че пускането на газта правел Шумахера, като рядко се сменял с Байката.

Ръкспина и Пламен им били помощници и дебнели като отцепка за нежелани свидетели. Записите обаче били с лошо качество, а крадците носили маски, обясниха преди време от прокуратурата.

Окрилени от факта, че без никакъв труд изкарали 110 бона, Шумахера и сие решили да направят нов удар.

На 12 февруари първи взривили банкомат в "Орландовци", но не успели да изкарат касетите. Затова същият ден вдигнали във въздуха и машина в кв. "Хаджи Димитър". И там обаче ударили на камък.

Последвал трети неуспешен опит на 26 февруари на АТМ устройство в супермаркет в столичния кв. "Левски". "очевидно не са си взели поука, защото пристъпват към банкомата в "Илиянци", където е имало 17 000 лв., но оцветени.

В тях открихме 12 5000 лева целите в синя боя, останалите бяха пръснати около АТМ-а", коментираха тогава разследващи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    72 1 Отговор
    Като четем новини от този род...как да останеш да живееш в тази държава...Корупция дебне от всеки ъгъл...
  • 2 КОНПИ ??????

    62 0 Отговор
    Нека да отговорят,,неподкупните'' български магистрати!
  • 3 Георг Георгиев

    30 0 Отговор
    Точно това сте отвратителни дибили!!!!
  • 4 666

    38 0 Отговор
    ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ някой горе ще трябва да ходи на лятна почивка.Парламента излиза в почивка. Как сега без пари ли да ходят ееееееееееееееееееееее не може трябва да имат джобни по 20-30000 хилки
  • 5 Виго

    34 9 Отговор
    Един от най опасните...брех,убийци са на свобода,а крадеца на банкомати бил от най опасните
  • 6 Кълвач

    27 3 Отговор
    Който има банкомати, да си ги пази!
  • 7 Гост

    40 0 Отговор
    Няма съд, има корумпирани съдии.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    12 0 Отговор
    Журналисти и ПР - по-неграмотни от тях няма. Минах през Рожен онази сутрин, работя зад взривения банкомат, бяха ги натръшкали. За какво си правиха този труд? Това е невиждана корупция! Да ги пуснат след толкова престъпления. Със сигурност поне за едно имат доказателства.
  • 10 ИЦО

    10 0 Отговор
    Има неотложна нужда,целукупният български независим съд да се събере на някои стадион. Я с картечница,я с бензин,я камион и сичкото замел в командировка при свети Петър
  • 11 най-опасните

    11 0 Отговор
    Са в парламента .Тези момчета крадат от най-големите крадци.Да са живи и здрави и да продължават все така.
  • 12 ДРУГАР

    9 0 Отговор
    АЗ ВИКАМ ЩОМ Е ТАКА ДА ПОЧНЕМ ДА ОБИРАМЕ И НИЕ БАНКОМАТИ ДА ЗАБОГАТЕЕМ И БАТЕ БОЙКО НЯМА ДА СЛУША ПОВЕЧЕ ЧЕ НАРОДА Е БЕДЕН - ЩОМ ТИЯ СА ГИ ПУСНАЛИ ЩЕ ПУСНАТ И НАС -КВО ЩЕ КАЖЕТЕ ?
  • 13 асддса

    2 0 Отговор
    Изключително неграмотно написана статия, пълна с грешки.
  • 14 Фена

    0 0 Отговор
    Г-жо Атанасова!
    Юлиан Ценев (байката) затвора няма да го уплаши, защото от години е любовник на социалната работничка в Казичене Ан. Страхилова.