Last news in Fakti

4 Юни, 2018 15:51 2 091 3

Закопчаха кюстендилски педофили

  • педофили-
  • кюстендил

Учениците да не правят публични профилите си в социалните мрежи за непознати

Закопчаха кюстендилски педофили - 1

Двама педофили, примамвали жертвите си в социалните мрежи, са задържани миналата седмица в Кюстендил.

За година назад случаите на сексуални посегателства в интернет, по които са работили службите, са над 70, съобщи Явор Колев, началник на отдел „Компютърни престъпления“.

Във Велико Търново той се включи в дискусия с ученици, посветена на киберсигурността. Службите не могат и не трябва да следят активността на хората в интернет, коментира Явор Колев:

"Ние можем да реагираме едва тогава, когато има реално извършено престъпление. В никакъв случай не мога да кажа, че ние работим и вървим след събитията".

Явор Колев посъветва учениците да не правят публични профилите си в социалните мрежи за непознати, а родителите да следят активността на децата си в интернет. Последните статистики показват, че децата между 5 и 15 години прекарват поне по 15 часа седмично в интернет, посочи евродепутатът Ева Майдел:

"Едно на всяко пето дете се среща с човек, когото първо е срещнало онлайн. 90% от кибератаките в Европа се случват по неволна човешка грешка". Участниците в срещата споделиха, че им се е случвало да се натъкват на злонамерен софтуер или да получават покани за приятелство от фалшиви профили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    2 0 Отговор
    Освен че са задържани какво друго ...съд ..присъда ...или отиде на условна
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.