Last news in Fakti

7 Юни, 2018 14:00 2 537 5

Разкриха домашна нарколаборатория (СНИМКИ)

  • нарколаборатория-
  • канабис-
  • самоков

Операция срещу разпространението на наркотици е проведена на 5 юни от служители на РУ- Самоков. В гориста местност в землището на с. Белчин те попаднали на 250 найлонови чувала с пръст със засадени във всеки един от тях стръкове зелени растения от рода на конопа, както и изградена система за поливане.

На място са задържани двама криминално проявени и осъждани мъже.

При последвалото претърсване в къща в същото село, собственост на единия от тях, в една от стаите са открити и иззети 25 грама суха зелена тревиста маса канабис, тъмнозелена смолиста бучка хашиш с тегло 40 грама, малко количество бяло прахообразно вещество амфетамин, ловна двуцевна пушка и 20 боеприпаса.

На тавана на стопанска постройка в двора на имота полицейските служители разкрили специално оборудвано помещение за домашно производство на марихуана. Иззети са 93 канабисови растения, засадени в саксии, кварцови лампи, вентилатори, въздуховод, електрически трафове, климатик, течна тор и бидони с вода.

По-късно същия ден, при друга полицейска акция, проведена от криминалисти от ОДМВР- София и колегите им от РУ- Самоков, е задържан криминално проявен 25- годишен самоковец. При претърсване в дома му са открити и иззети 500 грама зелена тревиста маса марихуана, 17 таблетки екстази и електронна везна.

В рамките на образуваните по двата случая досъдебни производства на тримата задържани са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

При полицейска операция на служители от РУ- Етрополе, проведена на 5 юни, е задържан криминално проявен и осъждан 26- годишен мъж от с. Лъга, от когото са иззети електронна везна и около 10 грама канабис. По случая е образувано бързо производство.

Полицейски операции за противодействие на престъпленията с наркотични вещества са проведени и на територията на Ботевград на 5 и 7 юни. В хода на първата е извършено претърсване на частен адрес в града. Иззети са 12 топчета със суха зелена тревиста маса канабис и други 30 с неправилна форма, бели на цвят, реагиращи на метамфетамин, укрити на различни места в жилището.

Намерени и иззети са още два газови пистолета с неустановена марка и модел и електронна везна. За срок до 24 часа са задържани двама мъже, установени на адреса. По случая е образувано досъдебно производство, разследването по което продължава под наблюдението на районната прокуратура. Още два буркана с марихуана, гриндер и електронна везна са иззети тази сутрин при претърсване на друго жилище в Ботевград. Полицейските действия продължават. За срок до 24 часа е задържан обитателят на адреса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тиквата 4

    2 0 Отговор
    След този мега удар съм обеден ,че с мафията в Бг. вече е свършено !!!

    Коментиран от #2

  • 2 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "тиквата 4":

    Тва е удара на века бе брато,похвала от европс за родната милиция
  • 3 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор
    ЕГАТИ ЛАБОРАТОРИЯТА ,3АГЛВИЕТО МЕ ПОДВЕДЕ ДА ПРОЧЕТА , А ТО НИЩО ВМЕСТО ДА ИМ ДАДЪТ СУБСИДИИ ЗА 3ДМЕДЕЛСКА РАБОТА АМИ ТАКА Е МОМЧЕТА НЕ МОЖЕ ТАКА ,С ТАЯ ПЕЧАЛБА ЗА КЪДЕ СТЕ ,ИМА ХОРА КОИТО ХЕМ ВЪЛКЪТ СИТ ,ХЕМ АГНЕТО ЦЯЛО
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Има логика

    0 0 Отговор
    И тоя е натопен,и чак пък нарко лаборатория,той замаделец човека.
    Стига с тия гръмки заглавия