Last news in Fakti

14 Юни, 2018 09:29 5 328 7

Босът на млека „Елена“ въртял ДДС афери

  • млека-
  • елена-
  • ддс-
  • измами-
  • стефан василев

Стефан Василев използвал кухи фирми, за да скрие 1 млн. лв.

Специализираната прокуратура е разбила организирана престъпна група за данъчни престъпления начело на която е бил управителят на фирмата за млечни продукти в Елена Стефан Василев. Чрез регистрирането на дружества бушони той е успял да осуети плащането на 900 хил. лева ДДС само за четири месеца, стана ясно от спецпрокуратурата в София. 52-годишният бизнесмен е в ареста от седмица, но операцията на ГДБОП се е пазела в дълбока тайна. Василев е посочен за ръководител на групата, която е действала в четири области – Велико Търново, Русе, Търговище и Пазарджик.

Само за последните 2 години и половина „Би Си Си Хандел” и млечното предприятие към нея в Елена имала оборот от 50 млн. лева. Василев е задържан от специализирания съд, като решението не е окончателно и то може да бъде атакувано в специализирания спецсъд на 14 юни. Освен него са обвинени още двама души, като единият е на свобода срещу 50 хил. лева гаранция. По време на операцията са били претърсени 21 имота, 14 от тях в счетоводни къщи и 8 домашни адреса, като на адрес в „Бистрица“ в София са били открити схеми, които онагледяват престъпната дейност на групата за укриване на ДДС.

Стефан Василев излиза на светло за пръв път и до момента търновските служби не са имали интерес към него по неясни причини, отбелязва в. "Борба" в репортаж по темата. Мъжът е крупен предприемач и държи едва 30 процента от Еленската мандра, на която е управител редом с Емилия Славова. Тя е вдовица на разстреляния през 2000 г. Слави Славов, който бе екзекутиран в Елена с куршуми в тялото и главата.

Показното убийство не е разкрито и до днес – 18 г. по-късно, а Славова никога не е искала да говори. Въпросната акция на ГДБОП и прокуратурата за данъчни престъпления пък е третата от 2010 г. в областта. Преди 8 г. бяха арестувани данъчни служители и Младен Милков, а малко след ареста жена му Анелия се обеси в ареста. Делото срещу него и данъчните служители върви в спецсъда и запознати предвиждат финал най-рано след пет години. След това бе арестувана друга организирана престъпна група воглаве с бившия директора на ТД на НАП в старата столица Стефан Михайлов, но по този случай информацията е още по-оскъдна. Дали в случая „Стефан Василев” ще лъснат отново данъчни служители засега не е ясно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    16 0 Отговор
    То да е една фирма с мед да я намажеш.
  • 2 Дидо

    24 2 Отговор
    Явно е спрял да си плаща или силово искат да му вземат работещия бизнес!
  • 3 Повръща ми се

    20 0 Отговор
    Мутренско-мафиотска работа . Мафията довършва сега това, което не е успяла през мутренските години , като използва вече инструментите на държавния апарат. Сигурно само този крие ДДС и сигурно не знаят за останалите?!
    Повръща ми се! Разследвания - убийства , обесвания - много, ама много удобно!
    Повръща ми се ! Народен съд и до стената на всички политици от прехода! Нова конституция и ново начало за България и нейния правдолюбив народ. Всички неблагочестиви елементи - до стената! Повръща ми се!

    Коментиран от #4

  • 4 Дедо Грую

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Повръща ми се":

    Напълно съм съгласен! Само не давам единствения ни рицар! Сър Тиквун Банкянски ни е единственият благородник в държавата! Да не си унищожаваме аристокрацията!
  • 5 гост

    8 6 Отговор
    И сега едно сплотено общество спира да купува всички млечни продукти на "Елена". Това е моралното наказание. Призовавам всички да направят това, аз ще го направя и ще забравя за тази марка, колкото и евтино да ги пускат.
  • 6 Гошо

    7 1 Отговор
    Не се е отчеш на мутрата от Банкя
  • 7 НАБЛЮДАТЕЛ

    3 0 Отговор
    ТОЗИ ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ Е ДРЪПНАЛ ШАЛТЕРА НА ЛУНАТА ДА НЕ СВЕТИ И ПРЕЗ ДЕНЯ ,НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ДАЛАВЕРИ БЕЗ ПОМОЩА НА ДАНЪЧНИ НЕ СТАВАТ ,ЗНАЧИ В ДАНЪЧНОТО ФИРМА НЯМА А РАБОТНИЦИ ВЪВ ФИРМАТА ИМА -КВО ША КАЖЕТЕ А? И АКО Е КРИЛ ,КРИЛ Е НЕГОВИ ПАРИ ,И ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ЩЕ ИМ ДАВА ..КУХИ -МУХИ НЕГОВИ СА НЕ ГИ Е КРАЛ ОТ КТБ Я