29 Август, 2018 20:43 1 967 0

В Кюстендил изпълняват три европейски заповеди за арест

  • арест-
  • европейска заповед-
  • кюстендил
В Кюстендил изпълняват три европейски заповеди за арест - 1

Окръжната прокуратура в Кюстендил изпълнява три европейски заповеди за арест, постъпили от съдебните власти в Гърция, Чехия и Република Македония, съобщиха от прокуратурата.

Първата е издадена от апелативен прокурор в Атина спрямо български гражданин с двойно гражданство, срещу когото се води наказателно производство за участие в престъпна група, за измама и фалшифициране на документи. По наказателния кодекс на Гърция за тези престъпления се предвижда затвор до десет години. С решение на Окръжния съд в Кюстендил мъжът е предаден на гръцките власти.

Допуснато е било и изпълнение на европейска заповед за арест, издадена от съд в Прага спрямо македонски гражданин, задържан на ГКПП "Гюешево" на излизане от България. Той е осъден за намаляване на данъчни приходи и нарушаване на правата спрямо защитена марка на шест години и шест месеца затвор. Постановено е предаването му на властите в Чехия.

В прокуратурата в Кюстендил са постъпили материали и за албански гражданин, издирван за влязла в сила присъда от 15 години затвор на съд в Тетово - за въоръжен грабеж. Задържането е било поискано чрез Интерпол-Скопие. Той е с мярка за неотклонение "задържане под стража", до производството по екстрадицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА