Last news in Fakti

3 Септември, 2018 08:33 6 259 18

Гешев: Арабаджиеви не са на почивка, укриват се

  • ветко арабаджиев-
  • иван гешев-
  • маринела арабаджиева-
  • вълчо арабаджиев

Не мога да кажа къде са, намирали са се във Франция по време на разследването

Гешев: Арабаджиеви не са на почивка, укриват се - 1
Снимка: БТА

Ветко и Маринела Арабаджиеви не са на почивка, а се укриват. Това сподели зам.-главният прокурор Иван Гешев, шеф на Специализираната прокуратура.

"Към момента на провеждането на действията по разследването са се намирали във Франция, сега не мога да кажа къде са. Предприети са всякакви възможни действия за издирването им. Обявени са за издирване както от Интерпол, така и с европейска заповед за арест. Така че не са на почивка, а се укриват”, заяви пред "Нова телевизия" Гешев.

Той уточни, че прокуратурата не е искала мярката за неотклонение на Вълчо Арабаджиев да се гледа при закрити врата, това е било искане на адвокатите.

"Защитата се притеснява, прокуратурата не се притеснява от нищо”, заяви Гешев.

По думите му фамилията е разработвана от месеци.

"Периодът е от януари, но предвид намерени доказателства ще бъде разширен. Едно от намерените неща е екселска таблица от 2008 година до момента, в която в табличен вид са описани невнесените данъци само от захарния комбинат в Пловдив от 2008 година до настоящия момент, съответно и фирмите, през които е станало това. Тази сума, според тази таблица, е десетки милиони левове, може да станат и над 100 милиона”, заяви Гешев.

"Явно ще бъде разширен периодът на разследването”, добави още той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    25 7 Отговор
    Което не се купува с пари се купува с много пари. Много шум за нищо. Номера е да се измести вниманието на овчето общество. Всичко ще излезе кьор фишек. Където е текло пак ще тече.

    Коментиран от #3

  • 2 Българина

    11 11 Отговор
    Герб жертват един за да омилустиви избирателите заради ежеседмичните издънки ма властта. Но няма да се спасят

    Коментиран от #4

  • 3 Ivan

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Будалата":

    Точно така е.
    Според мен искат да им вземат освен някой лев но и някой от бизнесите им. Захарен завод и "Японския" хотел са много апетитни хапки.
    Накрая нищо няма да стане, патърдията ще е само докато си платят, после леко ще отшуми.
  • 4 Гост

    12 7 Отговор

    До коментар #2 от "Българина":

    Дали ? Не съм много сигурен. Като си го изберете за 4ти мандат, да не мрънкате пак. Ай кой ще дойде? Червената комунистка, която ще ни учи на антикомунизъм?
  • 5 гост

    19 6 Отговор
    Като не работят от прокуратурата,лошо когато работят,пак лошо!Ей това чудо българина,няма аналог в света и угодия няма!Веднага ГЕРБ,БСП и ДПС са виновни.Като има обвинения искаме да ги оневинят,като няма,кой е виновен.Трудно се управлява такава пасмина,тя май само от тояга разбира и здрава ръка.Шофьор катастрофира с превишена скорост и без технически преглед,не той е невинен,асфалта е виновен,хващат кметица с колосален подкуп,протести в нейна защита от шепа дебелооки протестиращи!Хайде кажете как е правилно да функционира едно общество с претенции то да е цивилизовано,ама давайте предложения,а не само да плюете!

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Реалист

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Чудесен коментар! Дано сме по-вече така мислещите а не само ревящите за щяло и нещяло.
  • 7 МХтоМХ

    11 1 Отговор
    Уж били на почивка, но всъщност се укрили!?!?. Значи са имали предварителна информация за "изненадващата" акция на прокуратурата. А 20000 лв гаранция са нищо, в сравнение с намерените суми.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Тъпичко

    4 6 Отговор

    До коментар #7 от "МХтоМХ":

    Ако са имали информация нямаше ли да скрият намерените над 10 милиона?
    Тия кратуни за кво ги имате не знам.

    Коментиран от #11

  • 9 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "МХтоМХ":

    А НАМЕРЕНИТЕ СУМИ СА НИЩО С ПАРИТЕ ДЕТО ПРИТЕЖАВАТ И ВЪРТЯТ !!! Съдя Ангелова, колко пари взе за да пуснеш малкия мърсол под гаранция ???
  • 10 Jesus

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Добър!
  • 11 МХтоМХ

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тъпичко":

    Просто не е останало време да скрият всичко. Предполагам са напуснали страната часове преди акцията. А за "кратуната" ми не се безпокой-стига ми.
  • 12 Гост

    4 0 Отговор
    Колко синове има Ветко(Вълчо) старши? Един Въчо и се писа и за Владо дето ще го прави дядо...? С тия имена съвсем се обърках кво става.
  • 13 Тарикат

    12 1 Отговор
    Хора,дайте си сметка,че криенето на ДДС е чиста кражба от нас,които го плащаме с всяка наша покупка!Кажете стига не на политическите партии,а на селските тарикати,като Арабаджиев от Асеновградското село,до вчерашен закупчик на Слънчев бряг с един пикап Ниса,ходел на училище с колело,а днес вече стана ясно как е забогатял,точно такива типове,трябва да бъдат изолирани от обществото!
  • 14 Буги

    6 1 Отговор
    Три дни аху иху после тихо. Някой вярва ли още на полиция, прокуратура, съд в тая измислена държавица. Хляб за медиите са тези уж показни проверки, арести на вече доказани престъпници.
  • 15 Густо Майна

    7 0 Отговор
    Я да видим сега и пак, и отново, за дебилите, и баламите! Значи имам аз завод. Всяка година укривам от него, средно 10 млн. данъци. И значи съм толкова брутално тъп, че в компютърна таблица отразявам с колко аджеба ощетявам бюджета! Някак не го предъвквам това (поне така представено)! А Вие?!
  • 16 Тодоров

    4 0 Отговор
    И понеже фамилията е разработвана от месеци, затова сега ги ИЗДИРВАТ. Някой от МВР, Прокуратура, ДАНС или друг от СИСТЕМАТА толкова се е вживял в "разработката", че чак е успял да предупреди АРАБАДЖИЕВИ, че е добре да отидат на море във Франция.
  • 17 Тодоров

    4 0 Отговор
    Малко продължение. Независимо по какъв начин (суша, море, въздух) и с какво средство (кола, самолет, кораб, яхта и др.) АРАБАДЖИЕВИ са напуснали страната, тяхното излизане от България все някъде е регистрирано. И някоя от отговорните институции знае това как, къде и кога е станало. И при положение, че са разследвани от месеци, това означава едно - държавата или висш държавен фактор са ги "пуснали поживо, поздраво", най-вероятно да не пречат на някой друг. И сега прокуратурата се прави на "ощипана госпожица".
  • 18 Додо

    0 0 Отговор
    И синът щеше да е на "почивка"