Last news in Fakti

6 Септември, 2018 21:29 5 701 12

Кипърски бизнесмен експлоатира деца в Монтанско

  • бизнесмен-
  • експлоатация-
  • деца

Управителят на консервна фабрика в Монтанско бе осъден на 9 месеца пробация, съобщи BulNews. Причината шефът на „Калия“ ООД да попадне под ударите на закона е, че наел на работа 15 деца.

От документите по делото става ясно, че управител на фабриката за консервиране и преработване на плодове и зеленчуци е 50-годишният А.К., който е родом от град Лимасол, Кипър. Той е осъждан и преди за други свои провинения. Кипърецът е подведен под наказателна отговорност, че за периода от 19 до 23 август 2016 година е наел трима непълнолетни младежи и 12 деца, които не са били навършили 16 години във фабриката в село Бели мел.

При изненадваща проверка на фирмата инспекторите по труда веднага установили грубото погазване на закона. За наемането на тримата младежи от фирмата не били поискали разрешение от Инспекцията по труда. Законът пък изрично забранява приемането на работа на лица, ненавършили 16 години.

Освен деветте месеца, в които ще трябва редовно да се среща с пробационен служител и да се подписва, А.К. е осъден и да плати 150 лева разноски по делото. Определението на магистратите от районния съд в Монтана е окончателно и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостенин

    29 6 Отговор
    с пълни шепи берем плодовете на "демокрацията".А на всички соросоидни изроди,които ще започнат да пишат за евроатлантическите ценности,препоръчвам да си припомнят БЪЛГАРСКИЯТ роман "ТЮТЮН"!Ако са го чели,изобщо през живота си...

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Салам Алеко

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "гостенин":

    Кой да го чете?
  • 3 Бачо Киро

    33 1 Отговор
    Ехееее 9 месеца пробация и 150лв глоба ... Направо го съсипали....
  • 4 уууууу

    27 6 Отговор
    Ако децата доброволно са работили и получавали пари за труда си аз не виждам нищо лошо , много по-добре е отколкото да седнат и да се чудят какво да крадат или какви други глупости да вършат , ма от къде толкова мозък у институциите
  • 5 JPower

    10 7 Отговор
    Инвеститорите на България.... по-добре без тях!!!
  • 6 Ядеитн

    12 2 Отговор
    Лошо не виждам - човека пари им е давал! За младежите е добре да започват да подработват, че отрано да са научат на труд, ред и дисциплина. Хем и на семействата си ша помагат. Едно време как е било, а? Сега младежта са изнежи, изглупя и са намързеляви. Загуби и страх, и уважение. Лошо за България - калпавия матрял роди още по-калпва матрял. Труд, ама много труд и военна дисциплина - само това ша ни измъкне от блатото.
  • 7 Ост

    8 0 Отговор
    Айде бе и аз като малък си докарвах по някой лев през вакацията
  • 8 Ядеитн

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "гостенин":

    Ти, човече мой да си чел "Тютюн", ама аз още като дете и сам брал и сам помагал да нижат тютюна. Радвал сам се на парче ляб и малко млеко. Цял живот сам бачкал яко и сам станал човек! Имам си сикчо, не чекам на държавната пенсия. Труд и дисциплина, и то отрано му е майката!
  • 9 за пореден път

    7 1 Отговор
    Кипърецът е бил много изненадан. Свикнал на анархията у нас, особено по места, където даже няма и полиция, изведнъж връхлетян от проверка и осъден на пробация. Той сигурно тържествено е обещал, че никога повече няма да наема деца и е получил потупване по рамото. А сега децата какво ще ядат? Питате ли се? Както казват чужденци, пребиваващи у нас, каква е тази ваша държава, в нея всичко може.
  • 10 Истината боли много

    4 1 Отговор
    Хелзенският комитет е защитил своите любимци от ,,патладжаните"Ако ставаше въпрос за българчета,тази ревизия на турчина нямаше да се случи...
  • 11 Наблюдател

    6 0 Отговор
    Лошо няма, просто е трябвало родителите да си дадът съгласието и бюрото по труда, и работата е в подготовка на зеленчуци, нека работят, вместо да се другата и продават наркотици на улицата, аз помня как баба ме е карала да работя с нея в градината , и по малки сме били в 4 ч сутринта на тютюна , бране, после низа не , и тогава игра, и сме станали работи ви и всяка стотинка е на мястото си , нека работят а не на готово ,
  • 12 незнайко

    1 0 Отговор
    Едно време като ходехме на бригада, даже не ни плащаха ? От 9 клас нагоре, редовно бяхме през лятото на бригада по един месец ! Сега много ги разхайтиха и разпуснаха младежите !!!