Last news in Fakti

7 Септември, 2018 11:11 3 304 12

Роми плашат с мъст заради убийството на Стефан

  • цигани-
  • дупница-
  • смърт

Извършителят на убийството в ромския квартал „Гиздова махала” в Дупница Емил Стоянов Гогов и братята Милчо и Мартин Асенови остават зад решетките.

Тримата бяха задържани след убийството на 27-годишния Стефан Кирилов, баща на две деца.

Срещу Емил Гогов е образувано досъдебно производство за непредумишлено убийство по време на свада в ромския квартал. Емил Гогов, Милчо Асенов и брат му Мартин са в следствения арест в Кюстендил.

Наблюдаващият прокурор по делото е поискал от съда тримата задържани да останат още 72 ч. в ареста, уточнява struma.bg.

Вчера все още не се знаеше кога ще е погребението на прободения с нож в сърцето 27-годишен Стефан Кирилов.

Напрежението от сряда, когато стана убийството в ромския квартал, не спада. Има непрекъснато полицейско присъствие, за да не се стигне до вендета и да има нови убийства. От момента на трагичния инцидент линейки на Спешен център непрекъснато се отзовават по сигнали на тел. 112 за припаднали роднини на убития и на извършилия убийството.

Лидерът на ромите в квартала Калин Георгиев сподели: „Обстановката в квартала остава опасна. Във въздуха витае напрежение, не се знае в кой момент ще избухне като бомба. Добре че има полиция в квартала и създава респект. На мен ми е трудно сам да овладея положението. Ако се изпуснат нещата от контрол, ще се стигне до вендета и тогава не се знае кой кого… Едва успях да ги удържа, след като разбраха, че от полицията са наредили на персонала на Спешен център да лъжат, че убитият е закаран за София, след това им е съобщено, че е закаран в Кюстендил. Хора от квартала тръгваха с леки коли за София и Кюстендил. От мъка те тръгват, но не знаят къде отиват, мислеха, че е все още е жив. В същото време тялото на убития е било в Спешен център – Дупница, докато пристигне трупна кола от Кюстендил”.

Той разкри и нови подробности как се е стигнало до кървавото меле: „В деня на убийството около 50 души, близки на чичото Емил Гогов, са отишли да се саморазправят със Стефан Кирилов след разразил се скандал преди една седмица заради децата им, които си играли и се сбили. Тогава майката на убития – Емилия, и братовчедка й Гинка скачат да се бият заради децата. В боя се намесил и Стефан. За да си отмъстят, в злополучния ден близки роднини на чичото Емил Гогов отиват да се саморазправят със Стефан, който бил със съпругата си. Като видял колко хора го нападат, извадил газов пистолет и стрелял във въздуха за самоотбрана. Така поне се говори в махалата. Опитал се е да ги сплаши, но не успял. Започнал ръкопашен бой между роднините, който завърши със смърт”, заключи Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    61 1 Отговор
    А защо полицията не ги остави да се редуцират по естествен път?

    Коментиран от #4

  • 2 natural selection

    39 1 Отговор
    Супер, пожелавам им успех, както и на отмъстителите за отмъщението.
  • 3 Трънчев

    35 1 Отговор
    Полиция и жандармерия ОКОЛО гетата. Вътре само на естествен подбор. Като приключи подбора, чак след това интеграция. Защото няма смисъл да се дават грешни пари само и единствено заради изборни гласове.
  • 4 СссереМ

    19 6 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Защото там са избирателите на фърчатия и той контролира полицията,нещо като в Харманли.
  • 5 бял

    24 1 Отговор
    Абе я да се избият орките помежду си
  • 6 готини

    20 1 Отговор
    Електорат.Какво да ги прави човек....Мноооого фини хора.
  • 7 werth

    14 1 Отговор
    Как само провъзгласихте един тип за ЛИДЕР /водач по нашенски/, било му трудно да овладее положението .... А гласове продава ли? Плаща ли данъци? Осигуровки, ток, вода? Бил ли е в затвора? Какво работи? Всъщност кой и как го е провъзгласил за водач?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Митю

    10 1 Отговор
    Нали им уважаваме традициите да се женят в детска възтаст,е уважете им и традицията за вендета?
  • 10 Мъка,мъка....

    10 1 Отговор
    Цигански Биг Брадър,а сметката по разходите плаща Българският данъкоплатец!!
  • 11 Антисемид

    6 1 Отговор
    Предлагам полицията тихо да се изтегли от там.На други места има много по-голяма нужда от полицаи.
  • 12 патриотъ

    7 1 Отговор
    Има доста пустеещи райони в северна България.Предлагам да им заградим определена територия и да живеят там,без право да излизат,нещо като резервати.В противен случай ще се стигне до гражданска война и за това ще е виновен Боко и сие!