Last news in Fakti

7 Септември, 2018 16:27 31 361 37

Вижте луксозната къща и автопарка на арестувания Стайков (ВИДЕО)

  • винпром карнобат-
  • миню стайков

Обвинения в контрабанда на алкохол и цигари за собственика на "Винпром"

От МВР показаха ексклузивни кадри от къщата и задържането на обвинения в контрабанда на алкохол и цигари Миню Стайков.

Проведено е изключително мащабно разследване, свързано с установяването и задържането на организирана престъпна група, занимавала се с данъчни измами, пране на пари и нелегално производство на цигари, пише "Канал 3".

Синът му Стайко Стайков се издирва с международна заповед за арест. Освен него, още двама души се издирват на територията на България, защото разследващите нямат данни да са напускали страната.

На този етап от разследването са обвинени общо 8 лица, като на петима от тях обвиненията са предявени. Установено е, че те са свързани с общо 20 търговски дружества, осъществявали легална дейност – в качеството си на управители или служители – на една верига от свързани фирми, която е контролирана от един от тях. Установени са и парични потоци с неизяснен произход, като тези пари се влагат в легална икономика чрез различна връзка между фирмите.

Операцията стартира с процесуално –следствени действия на територията на Карнобат, където е открита нелегална фабрика за цигари – в работен режим, с изключително модерно оборудване. Установено е, че работниците са били чужденци и за тях са били създадени всички необходими условия с цел те да не напускат района на фабриката. За повече конспиративност, всеки от циклите е бил изцяло отделен.

В хода на разследването, в което активно участват служители на ГДБОП, ДАНС, Агенция „Митници“ и НАП, се стига и до установяването на организираната престъпна група. Подробности по проведените действия дадоха днес на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева, наблюдаващият прокурор Ангел Кънев и главният секретар на МВР гл.комисар Младен Маринов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пук

    90 2 Отговор
    Май имаше някакъв закон за конфискация на незаконно придобито имущество или нещо такова...

    Коментиран от #4, #25, #27

  • 2 Вова

    98 0 Отговор
    Какво стана с КТБ? Загубих му края вече....

    Коментиран от #6

  • 3 цецо

    115 1 Отговор
    Ха-ха-ха-ха то всеки депутат/съдия/прокурор ако го проследите до жилището му ще видите подобна гледка! Про любовници, деца, лели, баби, дядовци на подобни индивиди също, защото никой не пише всичко на себе си, все пак винаги има риск някой да го провери. Да не говорим за жилища извън България, яхти.... Ама сега тече кризисния PR и ще ни убеждават пак как са хванали най-големите престъпници у нас. Но ние ги знаем кои са - точно тези дето викат "Дръжте крадеца".

    Коментиран от #11, #31

  • 4 тъй тъй

    76 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пук":

    Има, ама той се прилага само за хора които не играят с властта. Защото точно тия във власста ако ги провериш 95% няма начин да докажат произхода на парите си за апартаменти, коли, пътувания, спестявания и тнт.
  • 5 587

    55 9 Отговор
    Богат, богат, но за сметка на това прозД. Няма такъв кич - смесица между модерно и бароково - комбинации от статуи с лъскави плочки и стъкла, огледала и мебелировка на финтифлюшки с модерни мебели. Абе и нашите т.н. баровци 20 години не могат да избягат от циганията. Същото и за колите - банална парвенющина - само немски премиуми между ролс и бентли, които стоят като кръпки.
  • 6 гост

    30 1 Отговор

    До коментар #2 от "Вова":

    След 20г. чакай развръзка. Нека си изхарчат парите на спокойствие, да дадат още десетки милиони на консултанти по случая и тогава може да излязат с нещо.
  • 7 Пеньо

    49 5 Отговор
    Нагледен урок за това, какво прави простакът като забогатее.

    Коментиран от #12

  • 8 Шарлатанче

    43 2 Отговор
    Олигарси. Гледай как си живеят на гърба на простолюдието. Явно някой е спрял да си плаща. Интересно ми е дали законът може да подгони другарят Пеевски. Или до като Боцко е на власт олигарсите ще си живеят царски.
  • 9 ПоТаТо КарТоФа

    73 4 Отговор
    Същевременно аз гледам коли за по 1700лв, че не ми се чака рейс 20мин в прах и изпарения от автомобили.
    Работя 10ч на ден в сферата на финансите, имам 3 степени на висше образование, 15 дипломи и сертифкати, ходя на допълнителни курсове, владея 2 езика, чета класическа и техническа литература с цел постоянно осъвършенстване...
    А бат Миню... има 6 S classi защото е... Бат МИНьо!!!
    еби му майката...

    Коментиран от #13, #26, #35

  • 10 Ефтини сензации

    35 3 Отговор
    Факти, защо наричате кича на забогатялото просголюдие лукс?
  • 11 Ridik

    8 36 Отговор

    До коментар #3 от "цецо":

    И пак сте недоволни. А това за депутатите от къде ти дойде в главата бе Цецо. Така ли ме работиш, а? Между другото го правиш много грубо, много. "... всеки депутат/съдия/прокурор ако го проследите до жилището му ще видите подобна гледка!..." Това щеше да е така за теб, ако се беше уредил за депутат. Щеше да грабиш като невидял, ако има какво, защото такова ти е мисленето. Знаеш ли, че депутат, който не участва в комисия, независимо от актуализациите, получава по-малко от някои чистачки в избрани банки и фирми и в пъти по-малко от добре платените в частния сектор. Отиди в парламента / има ден на отворените врати/ и се огледай. Нищо няма да видиш, защото за теб всичко в тоя живот е далавера и всеки, който не участва в нея е балък. Пързаляш се по начин с най-малко съпротивление. Всичките, които имат власт са лоши, а всички останали- о-о-о, горките. Защо не ми обясниш с прости думи какво трябва да прави един редови депутат, за да си купи Майбах за един мандат. Хайде, чакам, много ще ми е интересно какво ще роди главата ти. Нали си много отворен и ги разбираш тия работи. Я, с какъв плам пишеш и изобличаваш анонимно.
  • 12 Лимонад

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Пеньо":

    А какво - умникът просто не забогатява нали ?
  • 13 Иван

    15 15 Отговор

    До коментар #9 от "ПоТаТо КарТоФа":

    Май и ти не си вярваш в това дето си го изредил като причини, поради, което трябва да си добре, а не си. Ако всичко това е вярно и писанието ти завършва с: "... А бат Миню... има 6 S classi защото е... Бат МИНьо!!! еби му майката..", значи просто си си губил времето докато учиш. И правилно си си заслужил да .".... не ми се чака рейс 20мин в прах и изпарения от автомобили... " Така ще си до пенсия, колкото още да учиш. Просто, първите 7 години са много важни. Колкото до майките, всяко посягане, пък било то и словестно ти коства и ще ти коства много. Дано някой "посветен" ти го е казал през годините учене...
  • 14 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    21 0 Отговор
    Депутатите в траур че не са откраднали те мънгизите
  • 15 Антон

    31 1 Отговор
    Тези държавата за една нощ чрез ДС ги прави милионери. Същата тази държава чрез за една нощ чрез наследниците на ДС-данс, гдбоп, спец звена ги занулява.
  • 16 Ахаха

    18 2 Отговор
    Изродите имат пачка по 1 долап да пъхат в гащите и сутиените на стриптизьорки

    Коментиран от #17

  • 17 Антон

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ахаха":

    Твоя коментар ме разсмя истински днес . Поздрави!!!!!! :)
  • 18 Zorro

    19 0 Отговор
    Това ми прилича на акция която плавиха и на Гришата преди 4 години.Какво стана уж имаше ддс измями със зяхарта и всичко се оправи .Вече няма точене на ддс?
  • 19 герб енртеймънт прадъкшън

    18 1 Отговор
    А не ви ли прави впечатление, че още от началото на тази акция вече няколко дена се съобщаваше, че измежду всички задържани е и сина му Стайко, а изведнъж някакси под сурдинка съобщават, че го издиравт с червена бюлетина !?!? Демек изобщо не е бил задържан, а сина му според други изявления е сериозно замесен в тези фирми и тяхната "дейност" ! На нас ни разправяха, че бил задържан, а той през това време може да си е замитал следи ? Е така го отбелязвам, щот и тоз път нищо няма да се случи, така че все тая дали е задържан, ама нас си ни баламосват !

    Коментиран от #20

  • 20 Антон

    20 0 Отговор

    До коментар #19 от "герб енртеймънт прадъкшън":

    Еми то и за предишните двама герои - вълчо и маринка арабаджиеви гешата ни викаше че се издирват п освета. Вчера вечерта все още ги нямаше на сайта на интерпол, двамата арабаджиеви. И сега кой ни лъже - гешата или от интерпол крият информация. Вие как мислите.
  • 21 DDD

    15 2 Отговор
    Първо трябва да докажат, че е виновен. После трябва да имат заповед, за да снимат и чак тогава да пускат. Няма дело, няма нищо, а като стане невинен, кой им е разрешил да сниимат и пускат частен дом.
  • 22 До КОНПИ

    12 2 Отговор
    От сградата става хубава детска градина
  • 23 БЕНЗИНДЖИЯ

    8 2 Отговор
    Никой няма да има това като пари коли и къщи ако беше съвестен и обикновен селски Бай Ганьо тези ухолства ги има крадеца измамника убиеца който се е запътил с 200КМ/Ч към АДА
  • 24 Казак

    23 0 Отговор
    Не е важно каква е къщата важно е дали си е платил данъците и дали е извършвал престъпления .Иначе всеки който приема риска да прави бизнес и изгради фирма която дава хляб на хората халал да му е такава къща.
  • 25 Пешо

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пук":

    Да, има една камара комисии, които следва да поискат от съда конфискация, ама си траят.
  • 26 Браво

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "ПоТаТо КарТоФа":

    за тапиите, които си изкарал! Но това изобщо не значи, че имаш нюх за бизнес, а и зубренето не е еквивалент на ум и начетеност.
  • 27 Иван Гешев

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пук":

    Колкото конфискуваха на Цвъки апартаментите..
  • 28 112

    7 0 Отговор
    балонът се надува, надува, надува...
  • 29 ertad

    6 0 Отговор
    Трябва да намерят задължително и синът и Ветко от другите - , чееее тези ще си отмъстят...
  • 30 Някой си

    2 0 Отговор
    Опгрупи, се наказват със затвор, ама има и и сключения,, имущество от престъпна дейност се конфискува, ама пак има и сключения,,така, че законите ни са добри , ама тия дето ги испълняват са кривогледи,
  • 31 Коко

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "цецо":

    Ета Бойко ще намаже накрая
  • 32 Гнида

    6 0 Отговор
    P.r. акция в стил Тиквата бори корупцията .... Иначе 10 години дряма , но сега я бори .... Както с Ветко ... Що не пребори оня шопар от дпс или там с него нямакорупция и игра на интереси ?
  • 33 Garrincha

    4 0 Отговор
    Синовете на партията, които се събудиха милионери за една вечер …
  • 34 Манаф

    3 0 Отговор
    Луксозна къща и автопарк,а вие какво очаквахте схлупена къщурка с опел астра.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Българин

    1 1 Отговор
    Тези играчки с нормален бизнес няма как да се купят.Много служби през годините не са си свършили работата, или пък не са искали.Друг е е въпроса че тези ламарини и другите мутренски аксесоари говорят за болни мозъци на собствениците им и че същите отдавна не ходяг по земята, надали обаче го разбират.Интелект на примати и по зле. Откраднати пари от всички Нас.
  • 37 ИНТЕРПОЛ

    1 0 Отговор
    На сайта на Интерпол се издирват Митю, братя Галеви, Цветан Василев :))) и други фейсове, но Арабаджиеви и Стайков ги няма, не знам кво им издирват.