7 Септември, 2018 16:40 1 876 1

16-годишният, удавил братовчед си в Дунав, остава в ареста

  • владислав в.-
  • братовчед-
  • река дунав

Синът ми не е убиец и не е извършил това, в което го обвиняват, категорична бе майка му

Апелативният съд във Велико Търново остави за постоянно в ареста 16-годишния Владислав В., уличен, че удавил братовчед си в Дунав в Свищов. Делото се гледа при закрити врата, защото задържаният по обвинение за умишлено убийство е непълнолетен. Момчето бе доведено в съдебната зала с белезници на ръцете. То се усмихваше, докато служителите на съдебна охрана го въвеждаха в залата.

Зловещата драма се разигра на 21 август в крайдунавския град. Четири момчета на еднаква възраст решили да отидат да се къпят в реката. 16-годишният Антим обаче не искал да влезе, защото се страхувал от водата и не можел да плува. Вкарали го насила, а Владислав започнал да му натиска главата във водата, докато братовчед му спрял да мърда. Според близки до разследването преди това на убитото дете бил нанесен и побой.

След случилото се, останалите деца се прибрали и не казали нищо, а родителите обявили сина си за изчезнал.Тялото бе намерено дни по-късно от рибар в района на с.Вардим, а първият му братовчед бе задържан за престъплението.

"И двете са ми внучета, и за двете ме боли не мога да вземам страна, искам справедливост", каза в кулоарите бабата Антоанета Русева. Тя разказа, че майката на Антим и се обадила в 3 ч. през нощта след изчезването му, да пита да не е у тях. "Преди това, в 20 ч. аз звъннах на Владо, той беше с бандата навън и му казах: "Ако Антимчо е с вас, пратете го да си ходи, да не му се карат. Те имат байрам". Той ми отвърна:"Бабо, днес не сме го виждали". Щом дъщеря ми звънна през нощта, отидох и събудих Влади. Той ми отвърна:"Бабо, казах ти, че не съм го виждал цял ден". Ядеше си, спеше си спокойно, излизаше спокойно. Не може да е направил нещо умишлено", допълни бабата.

"Синът ми не е убиец и не е извършил това, в което го обвиняват", категорична бе майката Капка Георгиева.

Съдът обаче потвърди най-тежката мярка на окръжните магистрати. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bossman

    8 0 Отговор
    В Бойчиновци добре ще го възпитат