11 Септември, 2018 14:00 1 632 3

Връщат в ареста надзирателя, убил дете на пътя

  • пазарджик-
  • надзирател-
  • пиян-
  • георги доков

Отмениха паричната гаранция на 46-годишния Георги Доков от Пазарджик

Връщат в ареста надзирателя, убил дете на пътя - 1
Снимка: Plovdiv24

Апелативният съд в Пловдив реши да върне в ареста надзирателя от Пазарджик, който прегази 16-годишно момче, след като седна пиян зад волана. Първоначално пазарджишките магистрати го пуснаха под парична гаранция и това предизвика редица протести от страна на близките на загиналия. Съдът обаче отмени паричната гаранция от 10 000 лв., срещу която бе освободен 46-годишния Георги Доков.

Мотивите за променената мярка са, че количеството алкохол, което той е изпил във фаталната вечер, било 1,59 промила. Освен това, Доков бил надзирател в Пазарджишкия затвор и трябвало да спазва законите на страната. Прегазеното дете било убито в тревата, а не на пътя, стана ясно по време на съдебното заседание.

Поредната демонстрация, организирана от близки и съученици на прегазеното момче и насрочена за вторник сутринта, не се състоя.

Решението на магистратите е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    10 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Освен това, Доков бил надзирател в Пазарджишкия затвор и трябвало да спазва законите на страната."

    Демаек: Всички останали граждани на БГ не трябва да спазват закони, така ли?!!!!!
  • 2 Анонимен

    3 0 Отговор
    От кога надзирател ите са богове надзирател е на работа и гр на България , сега да го надзирава него, ей бог е извънземен , а те виждат всичко т, е има възмездие
  • 3 Гошо Тъпото

    0 0 Отговор
    ...Публикувано във факти.бг: Доков бил надзирател в Пазарджишкия затвор и трябвало да спазва законите на страната.
    Аз не съм надзирател в пазаржишкия затвор, значи не трябва да спазвам законите на страната.