5 Ноември, 2018 12:41 2 097 6

Дупничанин открадна колата на съсед и я продаде за скрап

  • кражба-
  • кола-
  • скрап-
  • дупница

Осъдиха условно дупничанин, откраднал колата на съсед и я предал за скрап. В съдебна зала стана известно, че на 5 февруари 2018 година Димитър Николов установил, че лекият му автомобил „Форд” не е на паркинга пред блока, където го бил оставил. Той веднага подал жалба в РУ – Дупница. След разследване е установено, че колата е открадната от съседа му по блок Кирил Иванов, съобщи struma.bg.

Пред съда Иванов се признал за виновен и разказал как е извършил кражбата. Забелязал, че автомобилът от близо година стои паркиран пред блока и никой не го кара. Обадил се на негов приятел, който изкупува коли за скрап, и се споразумял за цена от 300 лв. за автомобила. От своя страна, приятелят, с когото уговорил сделката, се обадил на шофьор на “Пътна помощ” да извози автомобила до пункта.

Пред купувача К. Иванов заявил, че ключът и документите на автомобила са у съпругата му и не може да ги даде в момента. Разбил странично стъкло на колата и я отворил. Натоварили колата на автовоза и я закарали за скрап в пункт в Перник. Купувачът платил само 200 лв. на Иванов и заявил, че останалите 100 лв. щял да му ги даде, когато му предаде и документите.

Поради чистото му съдебно минало съдът наложи на Иванов условна присъда – 8 месеца затвор с тригодишен изпитателен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    9 0 Отговор
    А с колата що стана?

    Коментиран от #2

  • 2 Таня

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    По горе пише:
    Дадена за СКРАП,всеки знае какво означава това.

    Коментиран от #4

  • 3 мда

    9 1 Отговор
    Разчистил си е паркомясто, пълно е с такива коли, които никой не кара от години !
  • 4 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Таня":

    Това за скрапа е ясно , но с колата що стана ?
  • 5 коРа

    2 1 Отговор
    Това само дупничанин може да го направи.Тия в Дупница са най-простите и злобни хора, който може да съществуват изобщо.Прости на макс,комплексирани селяндури, тъпи,нагли,безочливи жалки същества.От там и куче не взимайте.По възможност и града да се избягва, добре,че пуснаха магистралата,защото са и най-смотаните шофьори, те едвам и говорят,имат брутален диалект,нищо не им се разбира, абе като ти кажат думата боклук или селяндур все едно ти казват дупничанин-те са такива.

    Коментиран от #6

  • 6 кончето

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "коРа":

    Абсолютно вярно.