7 Ноември, 2018 17:25 2 850 13

Градинар мина от пипер на канабис

  • градинар-
  • канабис-
  • шумен

Полицията и прокуратурата нямат информация Венко да е успял да пласира на пазара някакво количество от марихуаната

Полицаи от Шумен и Велики Преслав намериха огромно количество канабис в две оранжерии край село Хан Крум. Арестуван е известният шуменски зеленчукопроизводител Венко В., по прякор Ка̀шата. В парниците мъжът през лятото гледал домати и пипер, а наскоро засял канабис.

За случая пресконференция днес дадоха директорът на ОД на МВР-Шумен Ялчън Расим и окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

Вчера криминалисти посетили фермата на Венко до пътя между Троица и Хан Крум в местността "Паметниците“. В два парника с размери 60 х 6 метра намерили 551 растения канабис в различен стадий на растеж. Фургон до оранжериите бил направен на сушилня - в нея имало 27 кг сух канабис.

49-годишният Венко В. бил арестуван на мястото и отведен в ареста на полицията. Справката показала, че той е с 4 стари присъди - за нанесена телесна повреда, за кражба и за шофиране с алкохол.

Фермерът ползвал оранжериите с договор за аренда със срок 50 години. През 2000-та той ги наел от 43-годишен шуменец с инициали И.И. Униформените посетили и неговия дом, за да видят дали не е в схемата. Оказало се, че не е, но в апартамента му открили 339 патрона различен калибър, които държал незаконно и затова също бил арестуван.

"Днес В.В. е привлечен като обвиняем за 2 престъпления, наложена му е мярка задържане за 72 часа, като събирането на доказателства продължава", каза прокурор Георгиева.

"Отчитаме голям ръст на престъпленията от този вид. През тази година те са 79, което е с 41% повече от м.г.", каза старши комисар Расим.

Полицията и прокуратурата нямат информация Венко да е успял да пласира на пазара някакво количество от марихуаната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Венко Венко

    4 2 Отговор
    Голяма Ка̀ша си забъркал
  • 4 И.К

    33 0 Отговор
    Разбрал е човека че с домати и чушки няма да стане и се е ориентирал правилно
  • 5 Непушач

    31 2 Отговор
    Вместо държавата да го легализира като в Канада ,САЩ,Холандия
    ,Испания и да си събира стабилен данък , а да обърне внимание и ресурс към производители на синтетичните наркотици . Във всеки по малък град господата от МВР-то ги знаят и не ги закачат защо ли ? А колкото до човека с оранжериите явно му е писнало да се подиграват с труда му и е минал на следващото ниво

    Коментиран от #8

  • 6 Студент

    22 1 Отговор
    Ми те фашистките сини анцузи не могат а и не искат да ловят истинските престъпници на ловят само оранжерии . На 10 хванати градини с трева хващат само 1 път амфетамини и кокаини или хероина , т.е. истинските наркотици се прескачат и ловят растенията , смешна работа
  • 7 С ПАРТИЯ ГРОБ ДО ГРОБ

    18 0 Отговор
    КОМШИЯТА МИЙ АДВОКАТ.КАЗА МИ ЧЕ В СЪДА ВЛИЗАТ МАСОВО КОКОШКАРСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ А ДЕЛА ЗА ИЗМАМИ ДЕДЕСЕТА И КОРУПЦИЯ СЕ СЕ ВРЪЩАТ НА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ НА ТУЙ ИЛИ УНУЙ.
  • 8 Сашо

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Непушач":

    То държава няма . Има партийна мафия от съставена от бивши партийци , колкото крадливи , толкова и некадърни .
  • 9 ПАТРИОТА

    1 0 Отговор
    Малко аритметика... под аренда за 50г.... ОТ 2000г...до сега са 18години.. 27кг сух канабис във фургона и 60м Х 6м=360квм засята площ.... а сега пресметнете колко е напред Венко!!!
  • 10 Гост

    0 0 Отговор
    Абе решил е човека да пробва дали става за подправка, като го нареже вместо мерудия, туриш в боба, и после летиш! Или за салатка нещо ;)
  • 11 гост

    2 0 Отговор
    като гледа ква безнаказаност цари що да не се пробва и той
  • 12 БОКО

    2 0 Отговор
    По доходно!Все пак бачкаме за пари!
  • 13 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Във онова аборигенско време, когато нямаше Лайлони и прочие ПВЦ, задължаваха много ТКЗС-та да отглеждат коноп. Как се е обработвал по фабриките - не знам. Помня как дядо ми, засяваше около декар / през 3-4 години/ и после го жънеше, правеше тънки снопове, киснеше го в реката затиснат с камъни, после го сушеше, ,маганясваше / пъздерките отиваха към печката и огнището, а влакното, след "разчесване" на първобитен дарак се предеше от баба ми . Дядо си усукваше въжета, а баба тъчеше на стана зебляно платно и шиеше чували и торби разни. В нива с коноп не можеше да се влезе пролетно и лятно време - въздухът бе непоносим, завиваше ми се свят, задушавах се, лягах на земята и бавно , бавно се измъквах извън насаждението. В тях години никой не е пушил коноп.А може би има и разлика между онзи коноп и този, който сега му казват "марихуана" и го пафкат като цигара ?