23 Ноември, 2018 16:30 1 686 2

Вдигнаха присъдата за касапница с три трупа

  • касапница-
  • мъглиж

Преди града подсъдимият минавал покрай бензиностанция

Пловдивският апелативен съд увеличи наложеното на А.К. наказание от 6 на 7 години и 4 месеца лишаване от свобода. Той е признат от Старозагорския окръжен съд за виновен в причиняване на катастрофа край Мъглиж с трима загинали и още трима тежко ранени.

На 2.06.2016 г. А.К. си купил кола "Опел Вектра“ за 600 лева. По този повод вечерта се почерпил с приятел, след което се отправили към Мъглиж. Въпреки, че А.К. не е правоспособен водач и няма свидетелство за правоуправление, управлявал автомобила с превишена скорост от 130 км/ч при максимално допустима 90 км/ч. Освен това шофирал след употреба на голямо количество алкохол. Кръвната му проба показала концентрация от 1.68 промила.

Преди града подсъдимият минавал покрай бензиностанция. От там излязъл "Фолксваген Голф“, управляван също от неправоспособен водач и между двата автомобила последвал удар.

Окръжен съд - Стара Загора е разгледал делото със съкратено съдебно следствие като подсъдимият е признал вината си и фактите от обвинителния акт. Според Пловдивския апелативен съд наказанието на първата инстанция не отговаря на изключително високата степен на обществена опасност на престъплението и на високата степен на обществена опасност на самия извършител. Същият е осъждан и продължава да управлява автомобил без свидетелство за правоуправление. Поради това наказанието е увеличено от 6 на 7 години и 4 месеца лишаване от свобода.

Освен това А.К. е осъден да изтърпи и предишна условна присъда от 6 месеца лишаване от свобода, тъй като е направил катастрофата в изпитателния срок по друга присъда. Решението на Апелативния съд подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хахаха

    1 0 Отговор
    Има условна присъда отпред.
    Кара без книжка.
    Кара с превишена скорост.
    Кара пиян.
    Убил 3-ма души и ранил тежко други трима.
    Карал автомобил за 600 лева, който сигурно е имал само леки козметични забележки.
    За всичко това - 7 години.
    Трябвало е да проверят дали има винетка и ако е нямал, да му дадат 27 години.