27 Ноември, 2018 23:31 6 855 8

Нова дрога „Перник" зарибява с ниска цена

  • дрога-
  • перник-
  • пико

Синтетичният наркотик е коктейл от няколко вида психотропни вещества, в основата на които е метамфетамин, познат още под името пико

Нова дрога „Перник" зарибява с ниска цена - 1

Евтина дрога, наричана "Перник" от дилъри и наркомани, пробива на черния пазар заради ниската си цена, научи в. "Труд".

Синтетичният наркотик е коктейл от няколко вида психотропни вещества, в основата на които е метамфетамин, познат още под името пико, обясниха криминалисти. Такъв вид пико е засечен за първи път в циганския квартал "Шести" още през миналата година, сега е заловен отново там.

Дрогата "Перник" се търси най-вече, защото дозата върви по 8-10 лв„ докато обикновеното пико се търгува по около 20 лв. Името е дошло от миньорския град, където се смята, че са произведени първите количества. Заради ниското качество, множеството вредни остатъци от химикали и добавки като пудра захар, брашно и тебешир, дрогата била вредна за наркоманите, действала им като удар с винкел.

Акцията на сливенската Областна дирекция на МВР била проведена на 24 и 25 ноември в Нова Загора. Започнала, когато в района на жп-гарата в града е бил спрян за проверка лек автомобил "Нисан". Колата карал 27-годишен мъж от Казанлък, а с него е пътувала 24-годишна жена от Карнобат. При претърсването на автомобила били намерени електронна везна, епруветка и бяло кристалообразно вещество, което при полеви тест реагирало на метамфетамин. Оказало се, че самият шофьор е надрусан, най-вероятно със същия коктейл "Перник", затова ще бъде съден и за шофиране под въздействие на дрога.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    36 0 Отговор
    това ми хареса дрогата "перник" те удря като винкел...

    Коментиран от #7

  • 2 1234

    9 0 Отговор
    Дано милицията чете вестници, да разбере, че далаверата им е осветена!
  • 3 Крими

    7 0 Отговор
    Перник е по чешка рецепта (както и пико) общо с град Перник НЯМА, ама то кой да тръгне за търси ифно -някой професионарист -да, някой от Факти.бг -е..., то е ясно
  • 4 Роднина милиционер

    2 6 Отговор
    С любезното съдействие на МВР.........вярно на партията-столетница.
  • 5 Pompev

    7 0 Отговор
    Нова Загора-"Нова" също се пише с главна буква,дори да не е първа в изречението.СъщuCтвително собствено!
    -Дано да е техническа грешка само.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Коментара

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ванката":

    Добър рекламен слоган... :D
  • 8 Bubbles

    1 0 Отговор
    А толкова по-лесно и по-евтино, че и законно да теглиш една на някой перничанин и да те подбере той с винкело...