4 Декември, 2018 14:40 2 995 9

Не пуснаха предсрочно Куцара, осъдил България

  • светломир нешков - куцара-
  • светломир нешков-
  • куцара

Светломир Нешков-Куцара иска да излезе, за да има деца

Софийски градски съд отказа да освободи предсрочно Светломир Нешков-Куцара. Той е осъден на общо 29 години затвор за кражби, грабежи, опит за убийство на полицаи, съобщи Нова тв.

През 2015 година Нешков осъди България заради лошите условия в затвора. Делото „Нешков и другите срещу България” е прецедентът, който променя закона и дава възможност на осъдени сами да поискат предсрочно освобождаване. Европейският съд по правата на човека тогава отсъди, че условията в затвора са нечовешки и унизителни.

Сега Нешков поиска свобода, за да има деца. Съдът обаче му отказа. Сред мотивите са, че е осъждан многократно, включително за убийство, не му достига 1 година, за да има 2/3 изтърпяно наказание, не е налице и да се е поправил. Освен това, според магистратите, има висок риск да от рецидив, проявявал е агресия към друг лишен от свобода, извършено му е психологично изследване, което го описва като обидчив, неспокоен, притежаващ манипулативни нагласи, враждебни и дискриминационни нагласи към хомосексуални хора. В мотивите пише още, че е награждавам многократно, но и често е бил наказван.

Светломир Нешков е в Софийския затвор от август 2015 г. Излежава присъда от 29 години и 11 месеца.

Социалният работник описва Нешков като прикрит, самонадеян, ироничен, манипулативен. Има бягство от болницата на затвора в Ловеч и се е укривал 2 години. Има наказание за влизане в физическа саморазправа с друг затворник, но иначе имал добро поведение за последните 2 години. Според социалния работник не без значение е, че му остават над 11 години, за да доизлежи присъдата си.

Администрацията на затвора също пише становища, че не трябва да бъде освобождаван предсрочно, тъй като има висок рецидив, награждаван е, но е и наказвам преди няма и месец. Освен това няма доказателства да се е поправил. Според администрацията на затвора Нешков е с трайно потвърдени престъпно навици - създава напрежение около себе си, заплашва служителите на затворническата администрация, въпреки това му е дадена работа като чистач. Има множество криминални престъпления - кражби, грабежи, опит за убийство на полицаи. Агресивен е спрямо други лишени от свобода, а промяната му би била трудна.

Според защитата му обаче има 7 тома доказателства, че се е поправил.

Считам, че становищата на затвора в София са неоснователни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    9 0 Отговор
    А то туй от нашите ма како. От братчедите.
  • 2 Няма такава държава

    16 0 Отговор
    Влязъл през 2015 с 29год. присъда а му остават 11 години да лежи........
  • 3 Хубенов

    14 0 Отговор
    Не му достига 1 година, да излежи 2/3 от присъдата си. осъден на почти 30г. 2/3 са 20г. според мен, в затвора е от 2015г.?!?!?! Да няма скрита уловка в задачата?

    Коментиран от #9

  • 4 onq bez konq

    5 0 Отговор
    добре де, защо ни занимавате с буклуците на обществото?

    като сте решили , пущайте ги всичките на свобода, къде е новината тук?

    някакъв си буклук искал да го пуснат? те всички това искат, ако има поне един дето иска да остане да си доизлежава, виж, това може и да е новина
  • 5 Чинга чук

    4 0 Отговор
    А ма тоя още ли не е РОДИЛ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ванката

    4 0 Отговор
    брейй как така не са го пуснали това не е в техен стил
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 факт

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хубенов":

    журналист и математика, айде бе !