5 Декември, 2018 14:16 3 295 17

Хванаха мними майстори, изнудвали цели села

  • майстори-
  • изнудване

По случая са задържани 7 души

Полицията в Пазарджик арестува група от 7 мъже, тероризирала и изнудвала възрастни и самотни хора в няколко пазарджишки села. Те се представяли за строителна бригада. „Майсторите” предлагали почистване на улици и ремонт на покривни конструкции срещу дребни суми, а после изнудвали възрастните хора за хиляди левове и взимали всичките им спестявания.

Оказва се, че задържаните мъже са криминално проявени, някои от тях дори са осъждани.

Групата е арестувана случайно в град Септември. Полицейски патрул видял непознат автомобил с врачанска регистрация пред къщата на самотноживеещата баба Станойка. В колата имало 7 мъже. Един от полицаите поискал документите им за проверка, докато другият влязъл в къщата и видял изключително изплашената 76-годишна собственичка на жилището. Започнало разследване, при което било установено, че мъжете първоначално предложили изгоден за възрастната жена ремонт на покривната конструкция – само срещу 50 лева.

Мнимите майстори сменили част от керемидите на покрива и започнали да изнудват пенсионираната учителка за пари.

„И в един момент цената от 50 лева станала с 1000 лева повече - около 1060 лева. Възрастната жена се притеснила изключително много. Не знаела какво да направи. Обяснила на мъжете, че няма толкова пари и заявила, че в къщата си има около 200 лева. Те я накарали да ги събере и да им ги предаде. След което започнали да я заплашват със саморазправа и да я притискат за още пари”, каза Мирослав Стоянов, говорител на ОДП на МВР-Пазарджик.

След това я качили в автомобила си и я откарали до банкомата в центъра на Септември. Накарали я да изтегли спестяванията си от 600 лева и да им ги даде. Още вечерта жената заключила къщата си и отишла да спи при свои роднини.

Оказа се, че по същата схема са излъгани десетки възрастни и самотни хора в няколко пазарджишки села, които се простили със спестяванията си.

Задържаните мъже са на възраст между 26 и 37 години и са от села от Пловдивска и Пазарджишка област. Прокуратурата ще прецени какви обвинения да им повдигне. Поверява се към колко случая на измами са съпричастни. Полицията е конфискувала автомобила им, защото бил с изтекла регистрация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 кккк

    26 0 Отговор
    защо не хванахте да ги пребиете?
  • 3 333

    11 6 Отговор
    ОСТАВКА!!!
  • 4 Усмивката

    39 0 Отговор
    Ето пример за цигански произвол.Те не са като ония горе дето тероризират с празни и недомислени закони.Ходят по селата и без това обезлюдени и налагат свои правила.Това е българия за клетия обезсърчен българин.Никога българина не е оставал без собствено пушкало.Заловили ги случайно ,без някой да се оплакъл.А на кого, на арменския поп.....
  • 5 ДДД

    19 0 Отговор
    УТРЕ ГИ ПУСКАТ те се разбрали с жената за ремонт на покрива ама кои прави ремонт за 50 лева? те се били разбрали за 1600 ето 6 човека казват това една 70 г жена обратното и съдът на кой ще повярва?
  • 6 Препоръка

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "BOKO TIKVOCHA":

    Джиб, джиб Беляне, старият курорт по 10 години бачкане с бобена чорба !
  • 7 Шансу Имамов

    3 20 Отговор
    Лакомо дупе кръв сере-и на бабушкерите същата работа,ако може и по някой лев да им дадат.

    Коментиран от #10

  • 8 гост

    26 0 Отговор
    Забележете, че никой не е потърсил МВР за съдействие. Стигна се вече дотам, че хората предпочитат да живеят под стрес и страх, но не пърсят държавата да си упръжни законите. Много е зле положението.
  • 9 me be re

    20 0 Отговор
    Цигани и бездомни кучета тероризират обикновените граждани.
    А какво право народната всласт ?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гифон

    12 0 Отговор
    Защо са още живи тези животни
  • 12 гост

    15 1 Отговор
    Защо не написахте ,че въпросните мъже са цигани.
  • 13 Нищо не разбиращ

    7 0 Отговор
    Да не забравим че като ги пуснат ще отидат при бабата да я изведват отново

    Коментиран от #14

  • 14 Така е

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Нищо не разбиращ":

    Защото няма държава
  • 15 ИВАН

    5 1 Отговор
    Сори ама даскалката уж трябва да е умна и за пример, а донякъде сама си е виновна - тя не знае ли, че с циганин не трябва да имаш вземане даване - не му ща ни меда ни жилото
  • 16 бай Ганя

    6 0 Отговор
    циганин и на снимка да го видиш ,биеш му два шамара и шуту у гозу !!!
  • 17 русняк

    3 0 Отговор
    нема го сталин насапун ги би направил и гранули за кучета