11 Януари, 2019 12:34, обновена 11 Януари, 2019 12:47 4 510 18

Прокуратурата погна Тотко Колев за въвода в либийския кораб

  • тотко колев-
  • бадр-
  • либия-
  • кораб-
  • танкер-
  • частен съдебен изпълнител

Между България и Либия се заформи "морска война", след като "Морска администрация" и "Гранична полиция" съдействаха на частен съдебен изпълнител за конфискуването на "Бадр"

Прокуратурата погна Тотко Колев за въвода в либийския кораб - 1
Снимка: maritime.bg

Частният съдебен изпълнител Тотко Колев от Бургас, изпълнил въвода в либийския кораб "Бадр", беше подведен под отговорност от окръжната прокуратура в Бургас. Според държавното обвинение той е превишил правата си с цел да набави на другиго имотна облага. Вкарването във владение на "Булгаргеомит ЛТД” ДЗЗД е неправомерно.

Частният съдебен изпълнител е обвинен за престъпление по служба - чл. 282, ал. 1 от НК, което е наказуемо с лишаване от свобода до пет години.

Случаят касае изпълнително производство, образувано в Районен съд – Бургас, по искане на българско дружество "Булгаргеомит ЛТД” ДЗЗД, претендиращо обезпечаване на свой дълг в размер на 9,25 млн.долара, с твърдение че му се дължи от търговско дружество, собственост на Либия.

Според взискателя, този дълг е бил обезпечен с ипотека върху плавателен съд – танкер. Спорът по изпълнителното дело е касаел искането претендираният дълг да бъде реализиран с промяна на собствеността върху плавателния съд.

Изпълнителното дело е било спряно с акт на съда. Въпреки този влязъл в законна сила съдебен акт, частният съдебен изпълнител Тотко Колев, е провел незаконосъобразни действия по реализация на публична продан на кораба, която е приключила с възлагане на танкера на българското дружество, отбелязват от прокуратурата.

Към настоящия момент плавателният съд се намира извън териториалните води на Република България.

Досъдебното производство е образувано след постъпил в Прокуратурата сигнал от страна на адвокати, които представляват интересите на търговското дружество, собственост на Либийската държава. Той е получен в прокуратурата на 21.12.2018 г. По него още същия ден е разпоредено извършване на проверка.

Образуваното дело е възложено за разследване на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжена прокуратура – Бургас, тъй като се отличава с висока фактическа и правна сложност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    24 0 Отговор
    Някой ще прави ресто
  • 2 да ве да

    45 2 Отговор
    Някой да е чул досега ЧСИ да е осъден и вкаран в затвора ???? Те и затова си правят, каквото си искат !

    Коментиран от #4

  • 3 адвокати и пирати

    35 3 Отговор
    Нещо, не ми харесва, присъдата , тук говорим за 9 милиона долара,
    имаме фалшиви документи, държавно Пиратство, Мутри охранители,
    явно искат да , направят, единствено ЧСИ -то жертва, което означава , че е замазване на проблема, пред очите на хората.

    Коментиран от #5

  • 4 Емил

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "да ве да":

    Има доста, но за съжаление, много по-малко от необходимото! Трябва да има и малко застреляни, защото когато сееш страх, ще жънеш ужас!
  • 5 Емил

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "адвокати и пирати":

    Вероятно ЧСИ-то е алчна жертава, която ще го отнесе! Големите играчи (ако още имат пари - не като Баневи) ще забогатеят!
  • 6 Бай хой

    17 1 Отговор
    Има замесени и дъежавни служители от гранична полиция и украински новоназначен екипаж. Понамирисва на краварски батак в колониална провинция.
  • 7 Съдия Ченалова

    12 0 Отговор
    Много гнили ябълки има в нашата правораздавателна система....
  • 8 tost

    14 1 Отговор
    Ми в карайте го в затвора този долен мишок и накажете виновните институции, обаче ми се струва всички са от един отбор.
  • 9 Мирослав

    13 1 Отговор
    Този ЧСИ ще е поредният изгорял бушон в държавата. Накрая ще бъде осъден на пробация, защото е с чисто досие, всички останали по веригата ще са чиста вода ненапита, а либийците ще изгорят с едни 20 милиона долара. Ченгетата от ДС, които стоят зад аферата ще си останат на сянка... А как цялата държавна машина се задейства за минути по искане на въпросния ЧСИ никой не пита. Опитайте да накарате държавните чиновници от няколко независими служби да свършат нещо един ден преди Коледа и ще разберете какво имам предвид.
  • 10 Кадафи

    13 0 Отговор
    Либийците рано или късно ще барнат някой български моряк или кораб и ще си го върнат, но на невинни. Ако зависеше от мене, щях да натоваря всички замесени на един автобус и право в Либия, там ще ги научат как се спазват закони.
  • 11 Иван

    14 0 Отговор
    Вкарайте го в зандана това скапано ЧСИ. Много си повярваха тези измекяри. Много права им дадоха, на тези продажници. Гърбят народа поголовно, включително за 12 лв. към мтел. Спрете ги!
  • 12 Алооо Цацаров

    6 0 Отговор
    Вие кво си мислите че тоя Тотко не е гушнал някоя тлъста сумичка...........
  • 13 Гост

    7 0 Отговор
    Много бъркате в коментарите си. Държавата ще плати на либийците обезщетение, за да потули случаят в световен мащаб. После, ще си събере парите от всички нас. А виновните.... Виновни няма! Както винаги! Особено пък за 10 милиона долара....
  • 14 2222

    2 2 Отговор
    Точно пък либийците ли да съжаляваме.....Много грехове имат спрямо нас.
  • 15 Порно

    10 0 Отговор
    Тая работа с ЧСИ вече става сташно. Пълна безнаказаност. Миналата година наказаха ЧСИ Чолаков с лишаване от права за 2 години , след което прехвърлиха делата му на жена му, също ЧСИ. Познайте какъв ефект има наказанието. Все едно му казаха - ама молим ти се повече така да не правиш.
  • 16 Патриот

    3 0 Отговор
    Лош материал ,лоша съдебна практика, лош имидж за българия-:-:-: пагубна реклама за БЪЛГАРИЯ.
    И още искаме да ни имат ДОВЕРИЕ ??????
    Защо всичката ни работа е такава ???
  • 17 АсКелеши!

    0 0 Отговор
    КЕЛЕШИ !474
  • 18 Познавач

    0 0 Отговор
    Напълно прав в коментара си е "Гост". До кога ще плащаме за безумията на тези палячовци, пардон държавни ръководители?