11 Януари, 2019 16:31 25 570 47

Мъжът с отрязаната глава в багажника пак изнасили жена

  • пеньо мангъров

През 2004 г. Пеньо е осъден на 8 г. затвор за изнасилване в Пловдив

Окръжен съд – Пловдив днес от 15,00 часа в зала №2 ще разгледа искането на Окръжна прокуратура спрямо Пеньо Мангъров. Спрямо него са повдигнати обвинения за отвличане и за изнасилване – престъпления по чл. 142 ал.3 т.1 вр. ал.1 вр. чл. 29 ал.1 б. "а“ и "б“ от НК и по чл. 152 ал.3 т.5 вр. ал.1 т.2 вр. чл. 29 ал.1 б. "а“ и "б“ от НК.

Рецидивистът Мангъров, който през 1998 г. бе хванат в Чехия с отрязана глава в багажника, е арестуван за поредно изнасилване. Този път жертвата му е момиче от Пловдив. Според показанията на дамата тя е отвлечена от Мангъров и държана няколко дни заключена. През това време я изнасилвал. Заради жалбата ѝ Пеньо Мангъров е арестуван в София в нощта срещу четвъртък.

Това е поредното сексуално престъпление в досието на Мангъров. През септември м.г. го обвиниха за изнасилване на студентка в столицата. Той и момичето се запознали в инстаграм. Мангъров почнал да следва студентката, изпратил й и съобщение. Тя му отвърнала и двамата почнали да си разменят снимки. Разбрали се за среща и момичето отишло. Тя доброволно се качила в таксито и влязла в дома на Мангъров край киноцентъра в София. Двамата пили уиски, а след като студентката отказала да правят секс, Пеньо побеснял.

“Имаш две възможности: или да те пребия, да те изнасиля и да те изхвърля като куче, или да не се съпротивляваш и да стане по лесния начин!" След това набил студентката и я изнасилил. Тя веднага подала сигнал, а Мангъров бил задържан в дома си. Той заявил, че не е извършил престъпление и всичко е било доброволно.

Това не е първо изнасилване в досието на Мангъров. През 2004 г. Пеньо е осъден на 8 г. затвор за изнасилване в Пловдив. Излиза през октомври 2010 година.

Няколко месеца след това обаче скандалният мъж е отново зад решетките. През юни 2011 г. той е задържан от служители на ГДБОП в столичния квартал “Люлин". До ареста му се стига след продължило над половин година разследване.

Мангъров е арестуван, защото изнудвал няколко жени за баснословни суми, биел ги, заплашвал ги с убийство, принуждавал ги да проституират и да му дават различни вещи - телевизори, златни бижута, лаптопи и мобилни телефони. При ареста в дома му са намерени документи за банков сейф на негово име, договор за прехвърляне на заем от 60 000 лв., договор за наем и мобилни телефони.

За последно той попадна в затвора през 2015 г. Тогава получи общо 7 г. затвор за изнудване от 2013 г. с порноклип на свое гадже, с което се запознал в ареста. “Ако не ми дадеш 23 хил. лв., ще пусна в интернет клипче как правим секс. Ще го видят всички, включително родителите ти и дъщеря ти", заканил се Мангъров. Жената толкова се притеснила, че Пеньо смъкнал цената до 1300 лв. Заедно с тази присъда е осъден и за склоняване към проституция, пише "24 часа". В ареста е от 2013 г. и това време се приспада от присъдата. Наскоро е пуснат предсрочно.

Пеньо Мангъров-Чешкия бе заподозрян за две поръчкови убийства в Прага през 1998 и 1999 г. Първоначално той бе осъден на 20 г. затвор заради убийството на Ладислав Цимерман на 27 декември 1998 г. Трима чехи бяха сочени за негови съучастници. По-късно присъдата му беше отменена от апелативния съд заради допуснати процесуални нарушения в досъдебното производство и делото беше върнато на окръжната прокуратура за доразследване. Предприемачът Цимерман бил поръчан от съпругата му Мартина, твърдеше обвинението.

По другото обвинение - за убийството на Иржи Витек, Чешкия бе признат за невинен. “Нямам нищо общо и с двете убийства, ще видите, че съдът ще го разбере най-накрая", заяви Мангъров след приключване на процеса тогава. Той твърди, че по това време не е бил в Чехия, а негов съученик и приятел от спортното училище в Пловдив потвърди алибито му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    344 1 Отговор
    Ето един който е респектиран от съдебната ни система. Влизал в затвора, съдили го и ? резултат никакъв.
    Ако си го бяха прибрали за до живот, от камъни да прави павета, щеше и полезна работа да върши.

    Коментиран от #42

  • 2 чичо ви

    114 7 Отговор
    Еми то се вижда, Петко си е бил за навън човека... то в затвора жени за изнасилване нема!

    Коментиран от #6

  • 3 Иванчо

    209 16 Отговор
    Серин изнасилвач, престъпник, рецидивист си се разхожда на свобода и прави нови зулуми - добре дошли в България на мутрата Бойко и подлогата Цацаров, които вместо да борят престъпници като този, си разчистват политическите противници.
  • 4 съдията

    217 1 Отговор
    Има типове, които са си генетични престъпници. След две присъди, третата трябва да е доживотна каторга.

    Коментиран от #12

  • 5 Комуниста

    122 3 Отговор
    Е такива ги лекуваше един индивид в Белене, беше затворник с доживотна, срещу кутия цигари и по - добра храна уреждаше фатални злополуки!

    Коментиран от #26

  • 6 чичо ти

    30 8 Отговор

    До коментар #2 от "чичо ви":

    Но в пандиза има боклуци за изнасилване като тебе
  • 7 Как

    83 0 Отговор
    Добре бе, общо за 30 години е осъден - лежал има няма 2.

    Как я правите тая работа, много ясно че всички ще са рецидивисти с по 30 присъди - като ги оставяте на свобода. И на мен да ми дадете условна за 200 000 лева и аз ще ги взема!
  • 8 хроно граф

    101 4 Отговор
    Много лесно и тихо, "кротко" ги оправяше такива милицията навремето. И или бяха изтъкнати спортисти за пример, и треньора ги переше по врата да тренират усилино, или мечтаеха за ватенка топла за зимния ден на някой голям "национален" строителен обект, каквито тогава имаше много. Вече, чак най-коравите, отиваха на рехабилитация и рециклиране в Белене. Но до медиите не стигаха, да се занимават с тях.
  • 9 112

    80 3 Отговор
    САМО БЕЛЕНЕ ДО ЖИВОТ ЗА ИЗРОДИТЕ
  • 10 Емил

    69 14 Отговор
    Спортните училища - развъдника на престъпници! Забранете професионалния спорт - той води до деградация и на участниците, и на зрителте. Удобен е само за мафиоти и политици, за да си доставят полухора за мръсната работа!
  • 11 Един от вас

    45 0 Отговор
    т.е. има отвличане - минимум 10 години.За изнасилването -башка...
  • 12 Оппа

    62 5 Отговор

    До коментар #4 от "съдията":

    При Тато тия живяха в Белене. Още в зародиш ги пречупваха.

    Коментиран от #40

  • 13 Човека е невинен

    15 53 Отговор
    Що да е изрод човека е?пиченцето отишло у тех пили виски нормално е да се любят ама парцала не що не ма?аре бои като не да не си ми идвала дома и да не си ми писала

    Коментиран от #25, #36

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Batushka

    15 24 Отговор
    Веднага протест с байраци и хора!И да му се бутне къщата!
  • 17 Спирайте даскало

    51 4 Отговор
    Тука у България да си престъпник е най хубавото нещо, замислям се синът ми да го спирам от даскало и да го ориентирам към престъпление, да си живурка богат и на свобода с тая умряла съдебна система!!

    Коментиран от #19

  • 18 един шофьор

    26 2 Отговор
    На каналя веднага и с двете тухли.
  • 19 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    31 1 Отговор

    До коментар #17 от "Спирайте даскало":

    Мноо ясно виж жоро инкасото скоро ше излене и зад него ше има милион и половина лв изкарани за има няма 8 години ...сино ти за 8 години лежане ше изработи ли тез пари?
  • 20 О.Р.

    41 1 Отговор
    Идеален е за Министър-председател.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 667

    1 7 Отговор
    XAXAXAXA
  • 23 Бай Хой

    16 7 Отговор
    Пила уиски с мангър - и пак недоволна 😁😁😁
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БАЙ МИЛЕ

    41 2 Отговор

    До коментар #13 от "Човека е невинен":

    НЕДАЙ СИ БОЖЕ ДА БЕШЕ ТВОЯ БЛИЗКА....ДЪЩЕРЯ.....СЕСТРА..
    ДРУГА ПЕСЕН ЩЕШЕ ДА ЗАПЕЕШ,ОТВОРКО....
    ЗА ТАКИВА КАТО НЕГО (И ТЕБЕ)
    САМО КУРШУМ В ТИКВАТА...
    ОТ УПОР
  • 26 Милиционер

    8 16 Отговор

    До коментар #5 от "Комуниста":

    Да, ама не. Пълно беше с такива по времето на Тошо, но Работническо дело и др. измислени вестници никога не пишеха за такива неща.
    За тези престъпления имаше секретни бюлетини, които бяха достъпни за верни другари.

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Пешо

    29 1 Отговор

    До коментар #26 от "Милиционер":

    Доста си се объркал. На представа си нямаш как системата ги мачкаше такива.
  • 29 Бай Тошо

    19 2 Отговор
    Демокрацията в пълния и блясък,ако не вярвате отидете на купона в Войводино там цари ред и спокойствие, напълно Демократично и за в бъдеще ще става още по яко с такива банкети
  • 30 Иван тихонов

    24 0 Отговор
    Тоя само въжето го оправя
  • 31 Ицо

    24 0 Отговор
    няма ли кой да се намери да го гръмнат тоя...
  • 32 hmhmhm

    19 1 Отговор
    И как да интегрираш такъв? Освен в затвора без да го пускаш да сглобява акумулатори да заварява да прави от камъни павета и така 15г. след което ако не стане човек и не може да се използва една злополука и готово.
  • 33 Driving pleasure

    22 0 Отговор
    Извинявайте, ама ми писна от малоумията на евро"братята"! АЗ ИСКАМ СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ! Бесиш го боклука на площада и оставяш за назидание докато не му изгние мършата! Евро-смотаняците като искат да си ги отглеждат такива - те отдавна са провалена (образно казано) нация! ТОЛЕРАНТНОСТТА КЪМ УБИЕЦ Е УБИЙСТВО!
  • 34 Skaut for funn

    6 2 Отговор
    да ги съберат е такива 100 човека да ги екипират и да ги пуснат да изчистват циганските гета да видиме дали 100 такива маймуни ше изчистят всички гета само хладно оръжие се разрешава и на циганите и на отряда и разбирасе се снима високобюджетно ше се казва ОТРЯДЪТ СРЕЩУ ПЛЪХОВЕТЕ .

    Коментиран от #35

  • 35 Дано Петров Мразещ цигани

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Skaut for funn":

    И ние си имаме боклуци, но никой не ги използва по0правилния начин!
  • 36 Има начин

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Човека е невинен":

    На прасетата, те да решат...
  • 37 Бай Грую

    14 0 Отговор
    На тоз дангалак му нанизваш 7-8 гуми от кола,само главата му да се показва от тях и ги палиш! За 30 минути нищо няма да остане от него!
  • 38 АК 47

    8 1 Отговор
    9 х 19
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Зигмунд

    13 0 Отговор

    До коментар #12 от "Оппа":

    Много преди тато ти имаше един с малки мустачки и един с по-големи мустачки, които бяха решили подобни проблеми.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 незнайко

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ако му бяха резнали ... ,нямаше да я има тази статия !!!
  • 43 бял

    5 1 Отговор
    Пак ще му плати за да излезе 60годишната баба ,която облизва, за да му дава кинти на тоя смешен женски бабаит.
  • 44 comkiller

    4 0 Отговор
    няма ли да получи възмездие този изрод
  • 45 гощо

    4 0 Отговор
    Просто момче! Глупост след глупост! Пълен тъпак!
  • 46 Кот Такоа

    1 3 Отговор
    Тоз психопат си е за затвора! Ама момичето не го оправдавам: "Тя доброволно се качила в таксито и влязла в дома на Мангъров край киноцентъра в София. Двамата пили уиски..."
  • 47 Василка

    4 0 Отговор
    Смъртна присъда за такива изро0ди