11 Януари, 2019 19:50 3 623 18

19 г. ще лежат братята, изнасилили и убили жена

  • станислав митков-
  • копринка маринова-
  • осман юсуфов

Станислав и Осман растат без родителска грижа от години

Окръжният съд във Варна призна за виновни и осъди на общо 18 години и 8 месеца затвор двамата братя Станислав Митков и Осман Юсуфов, които през 2017 г. изнасилиха, убиха и ограбиха 67-годишната Копринка Маринова в град Провадия.

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като братята се признаха за виновни. По време на извършване на престъплението Осман бе на 14 години, а Станислав на 16 г. Стойността на ограбеното пък е 69 лева, допълниха от прокуратурата.

Възрастната жена бе убита в дома си в Провадия на 22 ноември 2017 г., но тялото ѝ бе открито няколко дни по-късно от съсед. Два дни преди убийството, Копринка Маринова повикала Осман и Станислав да ѝ пренесат дърва за огрев, като им платила 20 лева. Братята обаче решили да я ограбят.

Във фаталния ден те отишли в къщата на пенсионерката, нахвърлили се върху нея, като я душили и удряли с твърд предмет по главата, и я изнасилили. След това откраднали 69 лева от дома ѝ, както и вещи и избягали.

При задържането им стана ясно, че Станислав и Осман растат без родителска грижа от години. Родителите им са в неизвестност, а баща им бе обявен за общодържавно издирване. За двете момчета са грижеха баба им и дядо им.

За извършените престъпления присъдата на по-малкия е общо 8 години и 8 месеца лишаване от свобода, а на по-големия - 10 години.

Братята ще изтърпяват наказанията си в поправителен дом за непълнолетни до навършване на пълнолетие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    36 2 Отговор
    ...единият брат Осман Юсуфов, другият Станислав... Бе дебилите в паспортна служба не им ли прави впечатление?
  • 2 утилизатор

    39 1 Отговор
    2х9мм...

    Коментиран от #12

  • 3 abv

    10 4 Отговор
    Браво на варненския съд. Само такива съдии трябват на тази държава, за да се оправи, а не подкупни.
  • 4 Гост

    30 3 Отговор
    Съдиите, вие нормални ли сте?!
  • 5 Исмаил

    21 0 Отговор
    булки
  • 6 Журналист

    50 2 Отговор
    Трябва да се върне смъртното наказание
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Спуна : МИ свърши

    38 1 Отговор
    ЗАЩО ДА ГИ ХРАНИМ 19 години ??????????????????????
  • 9 Истината

    27 3 Отговор
    9 години за убийство с грабеж след 5 са излезли...общо 18 години тия съдии са за съд геноцида продължава..ако някой беше тях убил колко щяха да му дадат доживот ли
  • 10 Сиси Георгиева

    24 1 Отговор
    Сега и в затвора ще ги издържаме тези изроди. Горката ни България
  • 11 Жан-Люк Пикард

    20 1 Отговор
    Ромуланците трябва да биват избивани навреме, защото после стават изключително агресивно и нагли.
    Лошото е, че се множат, като хлебарки.
  • 12 Мильо

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "утилизатор":

    В твоя...

    Коментиран от #13

  • 13 Икономии трябва

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Мильо":

    Може и с един за двамата.
  • 14 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 0 Отговор
    А според новите промени чаветата до 14 няма да бъдат задържани и затваряни ами направо ше си ръгат с ножове идват куките и казват оо ама вие сте под 14 г продължаваите да си ръгате наволя муахахахах
  • 15 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    9 0 Отговор
    Тея трябва да са за донори а ако не стават гилотината и в пещите или морето на рибите
  • 16 гост

    11 0 Отговор
    Дават им 9г средно, досега са излежали към 2г. в ареста, което ще им се приспадне и остават 7г. след 3 години са навън срещу подписка. И като пишете 19г. това са общо, а не отделно, която е много подвеждащо. Кога ще премахнат съкратената процедура и има ли логика да се прилага щом няма съмнения и това дали признават или не признават вина не е от никакво значние? Защо се гаврите с народа като давате възможност на всеки криминален тип да си намали присъдата с до 50% след като каже " да, виновен съм". Реално присъдите им трябва да са доживотни за такова брутално убийство на невинен човек, който дори се е смилил над тях, да им даде работа и пари, а те са го изтезавали и убили. Като излязат на по 20-22г. какво ще правят? Ще четат Толстой ли? Или ще са готови за поредното убийство? Ама съдията е на 5х.лв заплата и си е построил вила, където не вика цигани да му вършат работа; от къщата в колата до работа, после до ресторанта, после на курортче, далеч от циганите, пука му, че пуска животни да убиват изтерзаните пенсионери. Кой е съдията?
  • 17 Чичо

    6 0 Отговор
    За брутално изнасилване, грабеж и жестоко убийство ОБЩО 18 години!!! Дано на съдиите им дойде такова зверство до главите!!! Ами ако беше вашата майка бре идиоти! Това е по 9 години на човек! Ами след 5 години тия двама изроди ще са на свобода! Дано тогава да ви посетят! Егати правосъдието!
  • 18 hmhmhm

    0 0 Отговор
    Колко по евтино е куршум и то само 2 в по евтиния вариант удар по главата с чук брадва.