Last news in Fakti

12 Юли, 2019 17:09 3 979 8

Постоянен арест за лихваря, раздал 6 млн. лв. заеми

  • лихвар-
  • мария делова-
  • пловдив

48-годишният мъж е бил задържан след подадена жалба от адвокат Мария Делова, която също е в ареста заради взети големи суми пари за неосъществена правна помощ от нейни клиенти

Постоянен арест за лихваря, раздал 6 млн. лв. заеми - 1

Пловдивският лихвар, раздал 6 милиона лева заеми и арестуван от полицията на 10 юли, остава зад решетките с постоянна мярка „задържане под стража“. Това определи състав на Пловдивския окръжен съд.

48-годишният мъж е бил арестуван след подадена жалба от адвокат Мария Делова. В момента тя е в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“ заради взети големи суми пари за неосъществена правна помощ от нейни клиенти. Делова, която според прокуратурата се намира на лечение в психиатричната болница в Ловеч, е била ужилена от лихваря заради заем, който взела от него.

След като е била подадена жалбата срещу лихваря, прокуратурата започнала да го разследва, а преди два дни е бил арестуван.

Според наблюдаващия прокурор по делото Димитър Пенев, има достатъчно събрани доказателства за обосновано предположение, че той е извършил престъпленията, в които е обвинен.

По думите на обвинителя, има опасност той да се укрие. Прокурор Пенев допълни, че работата по делото продължава и има опасност, ако остане на свобода, лихваря да укрие доказателства.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мангиз

    9 2 Отговор
    Как е още жив като е развързал толко дебело кисията...
  • 2 Мартин

    15 0 Отговор
    Сутринта беше раздрал 2млн, до 17:00 раздаде още 4млн. Много бачка тоя ей!
  • 3 Рафи

    7 1 Отговор
    Да не се притеснява, 24-48 часа и си е на вън, зареден за нови далавера, все пак сме в правова държава
  • 4 Гост

    4 1 Отговор
    То да е само той. Зад всеки стои по един.
  • 5 Селянин без колело

    4 1 Отговор
    Ами раздавал е човека,поне не е крал заслужава паметник
  • 6 Limited edition

    4 0 Отговор
    абе кои нещасник е писал тая статия бе... Нищо не пише само некви глупости едни и същи и нищо конкретно ебахти долнопробните неграмотни селски журналистчета...
  • 7 asd

    0 0 Отговор
    как пък разбрахте колко е раздал не ми е ясно и откъде има такива пари въобще ? и защо това е престъпление а тия фирмички за бързи кредите не са престъпници ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.