16 Март, 2020 14:09 2 256 8

Домашното насилие eскалира при извънредното положение

  • насилие-
  • домащ

Когато насилието е причинено от афект, то не може да се контролира

Принудителният престой у дома изправя всички ни пред предизвикателства, а за хората, които живеят в токсична среда, е особено трудно. Какво се случва зад стените на дома и как живеят семействата в риск?

В "Нашият ден" по БНР Мария Чомрова, клиничен психолог, психотерапевт, психоаналитик и директор на фондация "Асоциация Анимус" отговаря на въпросите, свързани със страховете и опасенията ни, свързани с психическото здраве и сигурността на хората в уязвима позиция.

Тя увери, че телефон 0800 186 76, който приема обаждания, продължава да работи и изрази надежда да се вземат спешни мерки той да не спира и да продължи да осигурява подкрепа.
"Асоциация Анимус" още управлява детската линия 116 111, а трафикът на обажданията е засилен, особено от деца.

"Когато насилието е причинено от афект, то не може да се контролира - каза Мария Чомарова и посъветва онези, които ги е страх от ескалация на напрежението - да не се затварят в банята или някоя стая, а да бягат навън.

Скандалите са защита срещу вътрешния страх и тревога - каза още тя, когато човек се чувства притиснат от много страни, а за хората, които живеят в токсична среда е особено трудно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    9 2 Отговор
    оплачете се на лгбти ли беше онази джендърска организация ще помогнат они са професионауисти
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кьотек

    2 3 Отговор
    И дара бубамара
  • 5 удрииии....

    4 5 Отговор
    Бой,евание и сръбска музика....
  • 6 Дельо хайдутин

    12 1 Отговор
    Пияниците не могат да идат в кръчмата и стават раздразнителни.
  • 7 Манаф чиев

    4 0 Отговор
    Нормално като нема къде да се бега
  • 8 Моше лихваря

    0 0 Отговор
    Домашното насилие ескалира,да се опитаме отново да въведем истанбулската конвенция.Докога бе наглеци,ще се опитвате да ни пробутвате ценностите си под формата науж загриженост за обществото.