Last news in Fakti

22 Март, 2020 08:43 6 588 27

Варна: 7 души на съд заради неспазване на карантината

  • коронавирус-
  • варна-
  • карантина-
  • глобени
Варна: 7 души на съд заради неспазване на карантината - 1
Снимка: БГНЕС

Служители на ОДМВР - Варна са извършили вчера 480 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина. Това съобщиха от ОДМВР, цитирани от "Фокус".

Вече има образувани седем досъдебни производства за неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна. Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна, уточнява news.bg.

На всички входове и изходи на Варна КПП-та във връзка с последните разпореждания, целящи ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на страната.

Вече са готови декларациите, които пътуващите трябва да попълват. Престъплението се наказва с лишаване от свобода до пет години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 124

    15 4 Отговор
    като станем 70000 да видим

    Коментиран от #6, #14

  • 2 Дельо хайдутин

    39 2 Отговор
    Сигани братче. За тях няма закони.

    Коментиран от #7

  • 3 Някой си

    43 8 Отговор
    Глоба от 10 000 до 50 000, тия май мислят, че всички сме Гелосани и Шишита или като догань ифенди имаме по един ТЕЦ със студен резерв?

    Коментиран от #19, #23

  • 4 Баро Вкаров

    11 9 Отговор
    Бравос!Генерал Годжи е строг но справедлив!
  • 5 прах в очите

    8 6 Отговор
    нали затвор щеше да има големи парични глоби лакъв съд бе идиоти да заразят още хора ли ( в съда все пак работят и нормални хора чистачки портиери канцеларски лелки както им викахме едно време ...
  • 6 Баро Вкаров

    13 12 Отговор

    До коментар #1 от "124":

    И кво има за гледане!?Ние нямаме здравна система!Просто старите и болни пенционери ше измрат,но те и от обикновен грип измират!
  • 7 фактите говорят

    24 7 Отговор

    До коментар #2 от "Дельо хайдутин":

    лошото е че и ние станахме по-бетер и от манговците, за нас също няма закони стига сме се оправдавали само с тоя и с ония, нека веднъж да погледнем, че и ние сме едни отрепки безхаберни дето за нищо не ставаме.
  • 8 мани мани

    12 3 Отговор
    Убийте ги! И без туй са м@нгали
  • 9 Това па ще убива

    18 8 Отговор
    Ами ако са обикновени хора, на които тъпите ченгели са се правили на мъже. Аз не си спомням полицай да ми е помогнал за нещо освен да ме отърве от някои трудно изкаран лев

    Коментиран от #10

  • 10 Дельо хайдутин

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Това па ще убива":

    Трудно е да се катериш през прозорците на хората. ХА ХА ХА!
  • 11 А ТАКЪВ

    19 7 Отговор
    ЩОТО ГАНЬО Е НА ПРИНЦИПА ,,ТИ ЛИ ЩЕ МИ КАЖЕШ НА МЕНЕ,, ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ,НЕ САМО ЗА КОРОНАВИРУСА ,А ИЗОБЩО КАТО ЦЯЛО.........НЕ МОЖЕ ЦЯЛ СВЯТ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С ОГРАНИЧЕНИЯТА И ЗАБРАНИТЕ,А НЯКОИ ДА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ......Е СЕГА В ПАНДЕЛАТА ,ДА СЕ НАУЧАТ.......
  • 12 5555

    19 4 Отговор
    КПП-тата на изходите на градовете, не стават ли потенциален разпространител на коронавирус?
    Примерно, полицайте, проверяват документите на заразен гражданин, след това на незаразени граждани и вируса се разнася чрез документите. А декларациите, химикалките?
    Кой трябва да бъде съден, ако има заразяване?
  • 13 Вирусът се лекува

    23 0 Отговор
    Ниският умствен капацитет е за цял живот.
  • 14 Теро

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "124":

    ht tps : //www .l entata.com/page_17022.html
  • 15 Обикновен човек

    14 0 Отговор
    Абе направо да монтират по една мишена на гърба на тези дето са под карантина и който го видят на улицата с мишена ....учебна стрелба с награда за полицая уцелил десятката!!!!
  • 16 Божеее

    6 2 Отговор
    И тия проверки кога са. Веднъж месечно ли? А ние се чудим що вече всяка втора прожа е +. Аз си мислех, че им слагат полицейска стража пред къщите. Май полицаите ни ще излезат най-мързеливите в България. А взимат най-много пари.
  • 17 Да ви кажа драги ми булгури

    15 16 Отговор
    В Швайцария и Германия няма карантини. Хората си се придвижват свободно защото това е тяхно суверенно право. Взето са мерки навсякъде, НО хората работят и се движат. Това е тяхно право на СВОБОДНАТА воля. Който го е страх да си пърди в тях. Изумен съм, че търпите и харесвате това грубо погазване на права.!

    Коментиран от #18, #21, #24, #26

  • 18 Някой си

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Да ви кажа драги ми булгури":

    Точно така е!
    С малки нюанси.
    Ако си сам ОК.
    Ако сте двама и се разхождате из парка трябва да живеете в една къща, на открито по улиците на града не повече от трима на едно място.
    Задължителна дистанция между хората от поне метър.
    Де факто ей сега мога да изляза, да запаля баварката и да си направя шопинг тур или да се разходя из парка, ако спазвам условията проблеми няма да имам (полицията следи стриктно) магазините заработиха и в неделя ( нещо нечувано за Германия) а вчера като бях в обществената пералня гледам и там вече ще е отворено в неделя.
  • 19 Eistee

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Някой си":

    Не, те си мислят, че имаш мозък в главата и като ти се каже нещо да свършиш, примерно да си останеш вкъщи за няколко дни - ще го направиш, защото това е за твое и за общо добро. Сега... ако мозъкът ти не функционира и си голям майстор - значи ще си платиш или ще лежиш. Просто е.
  • 20 Ръмпези

    2 1 Отговор
    СЕГА ЩЕ ТРЯБВАТ ПАРИ И ЗА ЗАТВОРИ, КАРАКАЧАНОВ ЩЕ ИЗМИСЛИ НЕЩО....СПОКОЕН СЪМ.....
  • 21 Трифонов

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Да ви кажа драги ми булгури":

    Всички си щъкат не защото властта в Третия райх уважава правата на гражданите, а защото това е вторият възможен подход в тази криза. Първият е да се опиташ да опазиш хората чрез карантинни мерки за предотвратяване разпространението на вируса (за държавите и обществата, в които човешкият живот все още представлява някаква ценност). Вторият е предложението на Мангъров - когато около 70% от населението преболедува, вирусът ще изчезне (за обществата, в които ценността на хората е... леко спорна, но пък ръста на икономиката е всичко). При втория вариант, който умре - умре, който оцелее ще оцелее. Но карантина няма, всичко си работи и... теоретично, не би следвало да си затриеш икономиката. Великобритания, Германия и някои други страни решиха да тръгнат по втория път... И вече започват да съжаляват. Първо, защото не бяха очаквали такъв ръст в заболеваемостта и смъртността и второ, защото осъзнаха, че няма да могат да предотвратят икономическата рецесия, защото тази в държавите, които избраха първия вариант за действие, неизбежно ще повлече и тях. И от няколко дни, както в Германия, така и във Великобритания прибегнаха до ограничаване на придвижването. Плахо го правят, нерешително и затова ще бъде крайно неефективно. Хем няма да попречат на разпространението на вируса, хем ще си съсипят икономиката. Това е третият вариант на действие - когато си един европейски Мунчо, който не се знае на кой свят е, но си внушава, че представлява голяма сила. Китай е сила! Изключ
  • 22 Трифонов

    13 1 Отговор
    ... Китай е сила! Изключиха се за 2.5 месеца, справиха се с проблема и днес пак бачкат с пълен ресурс, изпреварвайки икономиките на останалия свят взети заедно... и то с много!!! В крайна сметка, комунизмът ще победи капитализма. Просто все още има тъпанари, които не разбират, че войната между двата строя не приключи през 1989г. Това беше просто само една битка, а истинската развръзка тепърва предстои. Едно разхайтено, недисциплинирано и заленяло общество никога не може да се изправи срещу дисциплина, трудолюбие и отговорност.
  • 23 Asen

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Някой си":

    Ако не искаш да ги плащаш тези пари си стой вкъщи и не полага хората на риск
  • 24 Asen434

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Да ви кажа драги ми булгури":

    Те затова и толкова много случаи на заразени имат. Не знам как имате наглостта наистина. Хора умират заради подобно мислене.
  • 25 потник шмъркалото

    2 0 Отговор
    Важното е да създадем паника,да оберем милиардите на които шефа Рапон завидя че държите в банките,и после по старому.Все пак се отпуснаха милиарди за борба с този грип.Трябва да се усвоят.Да има за бело.
  • 26 лйхфлйфйтуглф

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Да ви кажа драги ми булгури":

    Както каза Швейцария и Германия.Богати държави искащи да си запазят икономиката.Нашите гледат да крадат.Искат покрай тази настинка да глътнат милиарди.Защо като се знае че младите изкарват короната леко и безсимптомно се изпращат в домашна карантина?Нали имат роднини които да заразят.Защо не ги поставят под карантина в обособени общински и държавни имоти,и като са ок,да ги пуснат?Защото така шяхме да сме забравили за короната,и Боко,Лайняниев и компания нямаше да смучат евраци.Докато не им покажем кой им е работодателя,така ще бъде.Само в интернет недоволни,а навън никой.
  • 27 27. Х

    4 0 Отговор
    Много се радвам, че покрай корона вируса и извънредното положение затвориха бърдаците, в който се продават наркотици. Почти не остана бар в тая страна без дилър на дрога, ако това не е добра новина за вас значи сте или дилър или наркоман и нямате деца пострадали от тази напаст. Сега е момента да ги обезкървите и да ги арестуват най-накрая. Мафията се пречупва, като и спреш доходите.