Last news in Fakti

20 Май, 2020 22:00 3 758 16

Съдят мъж, отишъл до МВР за нова лична карта по време на карантина

  • карантина-
  • лична карта-
  • разград

Бързо производство срещу 38-годишен тираджия, нарушил противоепидемичните мерки срещу коронавируса

Съдят мъж, отишъл до МВР за нова лична карта по време на карантина - 1
Снимка: БГНЕС

38-годишен шофьор на товарен автомобил е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград за неспазване на наложената му карантина след завръщане от Западна Европа, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

На 22 април тази година Хюсеин Ю. напуснал България с товарния си автомобил, за да извърши курс до Западна Европа. На 30 април се прибрал в България през ГКПП "Дунав мост". Поставен бил под задължителна 14-дневна карантина като мярка против разпространението на COVID-19. В предписанието на РЗИ в Русе 38-годишният шофьор посочил, че ще търпи изолацията на адрес в село Ясеновец, което към днешна дата е поставено под карантина заради няколко случая на заразени с коронавирусната инфекция.

На 4 май тази година подсъдимият се сетил, че е подал заявление за издаване на нова лична карта. Отишъл в сградата на сектор „Български документи за самоличност“ на ОД на МВР в Разград. При извършената справка на служителите на сектора се оказало, че от 30 април до 13 май Хюсеин е поставен под карантина. Така било образувано бързо производство срещу него за нарушаването на установените карантинни мерки против разпространението на COVID-19 в страната.

Делото срещу него е било насрочено в Разградския районен съд за разглеждане на 22 май тази година. Заради блокираното заради болни от коронавирус в село Ясеновец в момента то ще бъде отложено за друга дата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 бцжбцжб

    39 11 Отговор
    Спрете репресиите.
  • 3 1234

    20 7 Отговор
    Много тъжно
  • 4 Пи пи

    23 19 Отговор
    Ами спазваи карантината да нямаш проблеми АБЕ. НАУЧЕТЕ СЕ МАЛКО НА РЕД И. ДИСЦИПЛИНА
  • 5 село

    20 7 Отговор
    "Лош закон, ама закон." Всички искаме да се спазват законите, ама за нас да се направи изключение.
  • 6 Българин

    26 13 Отговор
    Хунтата!!!!
    Репресиите започват!
    Пазете се от хунтата, не от вируса!
  • 7 Той просто

    16 4 Отговор
    е твърде прост. Не знам защо сте нацъкали минуси на първия коментирал - явно не сте общували с помаци. Наистина трудно ще откриете по-слабо интелигентни хора (малко изключение) на планетата земя,освен разни араби и африканци . Реално помаците не знаят нито български,но и нито турски,защото турците не ги разбират. Говорят на нещо като българо-селско-турски и само те си знаят какво имат предвид. За правопис е излишно да споменавам.

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Шампиона

    3 1 Отговор
    А интересното е, че ако му направят проверка и му е изтекла, ще му напишат акт, който е 150 лв..Та дори може да откара и една 24ка..
  • 10 Елементарно

    2 0 Отговор
    Явно този човек не е нещо наред и не може да мисли
  • 11 Шамара

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Той просто":

    А пък ти като си умен я кажи, този човек с какъв език е завършил минимум 8-ми клас и после курсове за шофьор или направо професионално училище?
  • 12 Шаран БГ

    3 1 Отговор
    Може би вече има въведен някакъв ред с тази карантина. И като го има - трябва да се спазва ! Още по-вече , че в това село има доказани виросоносители и болни. Това би трябвало да изправи " на нокти" всички жители на селото и да бъдат стриктни при изпълнението на разпорежданията. Никой нямаше да го глоби, ако не е отишъл навреме да си вземе личната карта, щом е бил карантиниран !! Ум царува, ум робува, ум патки пасе...........
  • 13 Разум

    6 4 Отговор
    Идеята май не е спиране на вируса, а налагане на диктатура.

    Защо не се предложи на всички влизащи в България тестване за вируса?
    Или, който е под карантина да извика екип да го тества и ако няма вирус да се освободи от домашния арест.

    Коментиран от #16

  • 14 Репресия

    6 1 Отговор
    Каква репресия? Той нарушава карантината за да си вземе нова лична карта когато може просто да я вземе след краят на карантината. Тъй като има удължаване на валидността на сегашният документ (6 месеца) заради извънредното положение. Но Бай селяндур не разбрал.
  • 15 Динко секса

    3 1 Отговор
    И аз бях 14 дена в карантина но не се показах изобщо навън само секс правех с жената и гръцко слушаме
  • 16 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Разум":

    Както си го написал излиза, че сега няма диктатура, тепърва ще я налагат или не те разбрах?