Last news in Fakti

1 Юни, 2020 10:11 6 907 37

Прокуратурата: Длъжни сме да проверим карикатурите на Божков

  • ангел кънев-
  • васил божков-
  • хазарт-
  • антики

Още преди Божков да започне да сочи факти и обстоятелства за свидетеля Горанов, същият е бил разпитан по това наказатено производство, твърди наблюдаващият прокурор по делото

Прокуратурата: Длъжни сме да проверим карикатурите на Божков - 1
Кадър: БНТ

Какво проверява прокуратурата около редовните публикации в социалните мрежи на укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков? Частичен отговор на този въпрос даде наблюдаващият прокурор по делото и зам.-административен ръководител на Специализираната прокуратура Ангел Кънев. Ето какво заяви той пред БНТ:

"Много преди обвиняемият Васил Божков да започне да гради защитната си теза в социалните мрежи и телевизионните студиа ние сме предприели всички необходими действия да изясним обстоятелствата около неплащането на значителни по размер хазартни такси. Още преди Божков да започне да сочи факти и обстоятелства за свидетеля Горанов, същият е бил разпитан по това наказатено производство. По това наказателно производство са разпитани и други министри и зам.-министри, настоящи и бивши. Проверяват се и изложените от Божков защитни тези. Воденето на наказателното производство в социалните мрежи не е рамкирано в процесуалния закон. Мястото на наказателното производство е в съдебната зала и в рамките на протоколите. Длъжни сме да проверим и карикатурите на Божков и ще го направим", заяви в национален ефир Кънев.

"Законно регистрирана колекция Васил Божков има по отношение на малко над 200 вещи. В сградата на улица "Московска", където се извършват и до момента действия по разследването, са открити десетки хиляди предмети с белези на културно-исторически ценности, които са натрупани в кашони, найлонови торби, рафтове, в гаражи и подземия. те не могат да бъдат сочени като колекция. Те са нерегистрирани и се държат незаконно", коментира той скандала около историческите ценности, присвоени от Божков.

Ангел Кънев отхвърли всички обвинения на укриващия се в Обединените арабски емирства Божков, че част от колекцията му от антични предмети може да бъде увредена от действията на разследващите. Той дори обяви чрез публикация във "Фейсбук", че един от ритоните вече се продавал на аукцион в друга държава

Наблюдаващият прокурор добави, че са проведени много разговори с аукциони в други държави, за да се изясни дали физически античните предмети са присъствали там по време на търговете, в които Божков е успял да ги придобие. Тече и проверка дали това не е било схема за пране на пари.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪМПЕЗИ

    76 9 Отговор
    ГЕШЕВ, НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ НА КЬОВЕШИ ДА ТИ ИЗЗЕМВА ФУНКЦИИТЕ...БЪДИ СМЕЛ БЪЛГАРИН...РАЗКАРАЙ СЕ ДО БАРСЕЛОНА, ЩАТИТЕ....ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЧАКА ОТ ТЕБ ГЕРОЙСТВА...

    Коментиран от #3

  • 2 Моамар

    16 52 Отговор
    ТЕ МАСИТЕ СИ ОБИЧАТ ТАКИВА МАФИОТЧЕТА КАТО божков- СИГУРНО СИ ВИКА "ДА БЕХ ЗНАЕЛ ЧЕ СА ТАКИВА ТУЛУПИ НЕ ПО 2-3 ЛВ ТАЛОНИТЕ АМИ ПО 5-10 ЛВ ЩЯХ ДА ГИ ПРОДАВАМ"

    Коментиран от #18, #23

  • 3 Моамар

    10 70 Отговор

    До коментар #1 от "РЪМПЕЗИ":

    ГЕШЕВ ВЕЧЕ ИМА 5-6 ОЛИГАРХА ЗАПОРИРАНИ, А ПРЕДИ ГЕШЕВ - "0" . НО ВИЕ СИ ОБИЧАТЕ МАФИЯТА И ДА ГЛЕДАТЕ КАК КАРАТ Поршетата докато вие си дърпате от цигарките с ръцете в джобовете

    Коментиран от #37

  • 4 JEFF

    61 2 Отговор
    Проверяват кой е художника. Другото е ясно.
  • 5 Българина

    60 2 Отговор
    Ала бала.... Ще наблюдава умно въпросния прокурор и накрая ще се окаже че е наблюдавал грешните хора....ще припознаят други или ще ги водят неизвестни припознати. Точно като записите Ваньо и Банов. А може да изкарат комиксите с Манипулирано съдържание
  • 6 Х ММММ

    25 4 Отговор
    ДАЛИ изгнаничеството НА БОЖКОВ ЩЕ Е КАТО НА ТОВА НА БАНКЕРА В БЕЛГРАД ?????
  • 7 LEPRIKON

    71 3 Отговор
    Няма нищо неясно от километри си личи че е схема която мирише на корупция от най високо ниво още с приемането на закона! Личи си че много са яли и пили на тази мръсна софра и накрая връчиха цялата сметка на Васил Божков!
  • 8 Майна

    67 5 Отговор
    Народе, недей да спиш....Излизай по площадите, не им давай време!!!!
  • 9 Гост

    56 6 Отговор
    Поредната кукла на конци..............ЧЕСТЕН И ОБЕКТИВЕН ПРОКУРОР НЯМА ДА МУ,, ДАВАТ,, ТАКИВА ДЕЛА И ДА ИЗКАЗВА МНЕНИЕ....В територията на Боко и портиер ,,случайно,, не могат да те направят в тия институции ако не си зависим..

    Коментиран от #26

  • 10 Никаква

    19 13 Отговор
    конкретика не прочетох , не че и очаквах ! В стил БКП , както от десетилетия насам !
  • 11 Ммммммм

    50 3 Отговор
    Във всяка нормална държава утре нямаше да имаме правителство а хората ще са по площадите,ама нали сме офци ......
  • 12 Анатема ,Безбожници!

    45 2 Отговор
    Един друг каскетъджия"проверяваше" "самоубийството" на Чакъря и после стана консул,без да може и хляб да си поиска на чужд език.
  • 13 Гост

    35 2 Отговор
    Поредния лаладжия се опитва да успи, така или иначе дълбоко заспалото, население
  • 14 3.14К

    37 2 Отговор
    Прокурор, който не може да различи комикс от карикатура, даже и да иска не може да проведе качествено разследване. Накрая пак ние ще плащаме за този ЦИРК!

    Коментиран от #16

  • 15 ТРОПЧО

    29 3 Отговор
    ВИИ СТЕ КАРИКАТУРИ ОТ ПРОКУРАТУРАТА НЕ БОЖКОВИТЕ ЗАПИСКИ НЕ ЗНАИТЕ КО ДА ПРАИТЕ ЩОТО СТЕ СЛУГИ НА ДЯВОЛА И БОГ ЩЕ ВИ СЪДИ ДА ЗНАИТЕ ХУБАВО ДА НЕ В3ДИТЕ АМИН
  • 16 ТРОПЧО

    29 2 Отговор

    До коментар #14 от "3.14К":

    ПЪЛНИ СМЕШНИЦИ СА ТЕЯ ПРОКУРОРИ НЕ ЗНАЯТ ДЕ СЕ НАМИРАТ ТО САМО КАТО ИМ ВИДИШ НАЧАЛНИЦИТЕ СТАВА ЯСНО КОЛКО ИМ Е БАГЖА ПЪЛНИ СМЕШКОВЦИ СА МАЛЕ МАЛЕ
  • 17 Neznam koi e vinoven

    39 2 Отговор
    Каква защита води Божков, умнико! Той вади факти, ама вие сте насрани в прокуратурата от страх само като разбрахте че Вашите началници ББ и Горанов са замесени, ние все пак ви плащаме заплатите, а вие ни отблагодарихте с прикриване на техните пристъпления!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ЖОРО

    39 2 Отговор
    ЩО НЕ ПРОВЕРИТЕ ТИЯ ДЕТО ВСЕКИ ДЕН ЕВАБАТ МАМАТА НА НАРОДА..ТИЯ С ПАЛАТИТЕ,КЪЩИТЕ И ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИЧКИ..СМЕШНИ СТЕ..НАРОДА ИСКА КЬОВЕШИ...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 само да питам

    28 1 Отговор

    До коментар #2 от "Моамар":

    ама вече няма ли да има талончета за търкане?????????? @@@
    Виждам че рекламата по БНТ е много досадна с тия талончета. Нали са много вредни.
    Предлагам всичко що е хазарт / лотарии, тото, казина / да го забранят и тогава ще повярвам на голямата грижа за хората.
  • 24 Geo

    32 2 Отговор
    Божков е поствал комикси. Карикатурите сте вие, прокуратурите.
  • 25 Брей

    11 2 Отговор
    Айде бе ама на дали....!!
  • 26 edin ot

    25 4 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Абе не знам защо винаги пишете против БКП.По времето на Живков,такова чудо никога не е имало.Пеко Таков изхвърча от политбюрrо само заради пиянските изцепки на сина си Янчо Таков.Боян Българанов изхвърча от политбюрrо заради сина си,който си купил мотор ямаха за 8 000$.По времето на БКП-то,България беше 30-тата икономика в света а сега сме на 189 място.По времето на БКП-то имахме 4-тата в Европа по сила армия,от която трепереха и Турция и Гърция и НАТО.По времето на БКП-то нямаше нито престъпници нито кражби.Всичи имаха работа и здравната система беше без пари.Единственото,което не можеше да се прави,е да се плюе против партиията,а сега ако наплюеш персонално и ГЕРБ и главата и знаят кой си,ще те унищожат икономически и теб и цялото ти семейство.Някой ще каже че не е могъл да пътува,ами не можеше заради пречки от страна на запада.За да отидеш в западна държава,за немска или френска виза се чакаше по месец и трябва да представиш в посолството копие от хотел и регистрация.Не съм бил никога член на БКП,но народа живееше 100 пъти по добре от сега и бяхме държава и народа ни беше горд.Сега сме наи бедните в света и ни управлява глутница престъпници от 30 години,но сегашните са прецедент.Такова източване на държава едва ли е имало на нашата планета.Да ви п...я на измислената демокрация.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Неделко

    17 3 Отговор
    Някой още да се съмнява кой е мутрата от СИК и да не знае как , защо и кой го е описал подробно в книгите за мафията и в интервютата на ортаците му ( много от тях отстреляни ) ? Мислете българи и излезте пред урните да гласувате !
  • 29 ОПГ с каскети

    11 1 Отговор
    Докато Каскетът ти е нахлупен на главата и ти притиска очите,нищо няма да провериш,за това не се напъвай много.

    Коментиран от #31

  • 30 Хк+йххххйххх

    3 1 Отговор
    Никога. Не вярм.
  • 31 засегнат

    13 1 Отговор

    До коментар #29 от "ОПГ с каскети":

    Това са прокурори шапки. на прокурор Дундев от гр. Петрич писах как юристката на общината Светла Христова представи в съда документ за закупуване на бетон от фирма създадена цели 6 шест години след документа. Отговора.Няма престъпление бетона е по БДС.Бетона е качествен.Вие г-н Дундев спокойно може да бъдете бетонджия.
  • 32 Усмивката

    6 2 Отговор
    Ей това е обвинението в Република България. Хващат престъпника по гащи и. И започват да го разпитват. Питат го . виновен ли си за това което се говори. Престъпникам казава , Неее. Тогава можеш да си ходиш.... Нооо така ли е в Америка..... Какцво правят там. Слагат едни малки микрофончета . Следят набелязания поне шест месеца . И после го закопчават след неопровержими доказателства. А наш Цецо , микрофончета слагаше под път и над път ей така . За лично ползване. А един от аверите му и женка му вече не са из между живите.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 иван костов

    5 2 Отговор
    лошо гледа тоз чиляк као главорезо ...
  • 35 Многи ме радват карикатурите!!

    7 2 Отговор
    Толкива реално възпроизвеждат ситуацията около Божков, така прекрасно показват нашия Спасител и тези които са съучастници в заграбването на бизнеса на Божков, както и парите от сметките му. А този прикурор изглежда такъв примитив, нещо от рода на недоразвит ембрион. Нищо нормално няма във вида и изказа му!!! И поради тези "качества" е сложен там, да изпълнява нарежданията на Владетеля.
  • 36 Костантин

    10 0 Отговор
    Карикатурите направо избиват рибата!!!! Явни Падишаха се в засегнал много. Му-ха-ха!!! Да се види какво представлява наистина.
  • 37 Сезам

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Моамар":

    Не се заблуждавай от тези 5 6 олигарха просто Каскета ще ги изперв,ето и Цветанов изпраха по апартаментгейт