Last news in Fakti

16 Юли, 2020 19:07 9 209 16

Окончателно: Оправдаха Мишо Вандала за разстрела на Шмид

  • михаил туцов-
  • мишо вандала-
  • шмид-
  • красимир гочев

Убийството от 2014 година в Своге беше извършено с 6 изстрела от "Калашник"

Окончателно: Оправдаха Мишо Вандала за разстрела на Шмид - 1
Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди признаването на Михаил Туцов (Мишо Вандала) за невинен в убийство през 2014 г. на Красимир Гочев - Шмид в гр. Своге. Присъдата на САС оневинява Мишо Вандала. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Делото е образувано по протест и касационна жалба от частния обвинител и граждански ищец срещу новата присъда на Софийския апелативен съд (САС), с която е отменена първоинстанционната присъда по н.о.х.д. № 876/2016 г. на Софийския окръжен съд.

Туцов е оневинен по обвинението за убийството и за държане на огнестрелно оръжие, без да има надлежно разрешение.

Въззивният съд е провел задълбочено изследване, в резултат на което и е достигнал до извода за липсата на достатъчно и убедителни доказателства за авторството на престъпленията, в които Туцов е бил обвинен.

"С оглед изложеното не могат да бъдат споделени доводите в касационния протест и касационната жалба за процесуални пороци при проверката и оценката на доказателствените материали с обвинително значение, които да са довели до незаконосъобразно оправдаване на подсъдимия. В тази връзка следва да бъде припомнено, че преценките както за достоверността и надеждността на доказателствените източници, така и за тяхната достатъчност да обусловят един или друг извод, включително за липсата на доказателствена основа за осъждане, е суверенно правомощие на решаващия съд, стига да е ясно по какъв начин това е било постигнато", пишат магистратите.

Те допълват, че мотивите на САС съдържат ясна информация за приетите факти и доказателствените материали, от които са били изведени след открояване и надлежна оценка на противоречията в тях, при излагане на конкретни съображения в кои части едни от тях се кредитират, а други отхвърлят.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От присъда

    33 0 Отговор
    20 годишна - сега невинен ! Убиец няма - убит има ! Кой е произвел 6-те изстрела с Калашников ? Филанкишията !

    Коментиран от #3

  • 2 НИЕ и ТЕ

    19 0 Отговор
    ПРОКУРОРЪТ: Ние ги хващаме, а "нашите" хора ги пускат. И ние вършим нещо и те също вършат. Защо да си ходим тогава? Оставаме!
  • 3 мечо

    0 8 Отговор

    До коментар #1 от "От присъда":

    сигорно борисов даи да го распанем на крас като диваците едно време

    Коментиран от #13

  • 4 2882

    13 0 Отговор
    И сега пак хората ще плащат за некадърността на прокуратурата
  • 5 Бачо Киро

    17 1 Отговор
    Имал калашник (незаконно демек, аз поне не знам цивилен да има право на автоматично оръжие), произвел 6 изстрела с него, убил човек, обаче е невинен, дори за притежанието на оръжието. Кой е дошъл и е стрелял с калашника - никой не знае ... Странна работа в тая страна, един виновен няма за нищо ... Пишете го на бай Тошо евентуално.

    Коментиран от #11, #16

  • 6 ...

    13 0 Отговор
    Ами калашника щом е ничий дайте ми го
  • 7 Мечо

    4 0 Отговор
    Анонимния пак е излъгал както винаги в тия случаи
  • 8 Ко туй нящо ,дет влезе в онуй нящо

    4 1 Отговор
    Ко туй нящо "Калашнк" бре???И най-вероятно с "Калашника" на господина не е убит другия джентълмен. Има експртизи за тая работа,не стига само да ти го подхвърлят.
  • 9 Ко туй нящо ,дет влезе в онуй нящо

    1 0 Отговор
    Ко туй нящо "Калашнк" бре???И най-вероятно с "Калашника" на господина не е убит другия джентълмен. Има експртизи за тая работа,не стига само да ти го подхвърлят.
  • 10 ТЪпет

    11 1 Отговор
    Е некадърните фуражки си мислят,че като кажат ЕЙ ТОЯ Е и край.Ма нали трябва да се ДОКАЖЕ бе.
  • 11 ГОСТ

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо Киро":

    За незаконно притежание на оръжие закона мисля че предвиждаше до 4г лишаване от свобода ако са го задържали 2014 най вероятно са му лепнали поне това да оправдаят тия години арест просто не е написано
  • 12 Ха ха ха ха ха ха

    5 1 Отговор
    Още Доказателства за съществуването на
    Банановата република абсурдистан !
  • 13 Илиян

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    Само по правописа те познах че си фен на Баце!!!!!!!!
  • 14 боко

    3 1 Отговор
    не разбрах- мога да имам незаконно огнестрелно оръжие и да пуцам по хората и при летален изход няма да има проблем?
  • 15 Аркан

    2 0 Отговор
    Поредната издънка на прокуратурата всичко се крепи на анонимен свидетел който се крил зад несъществуващ джип много яко иначе момчето е изяло дървото за тоя където клати гората
  • 16 Пандо ловеца

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо Киро":

    Всеки ловец има право да си закупи нарезно оръжие за подборен отстрел ! В случая автомат калашников , но преработен само за единична стрелба . Аз имам разрешително за такъв . Стои си смазан в стоманения сейф при другите джепанета .