Last news in Fakti

23 Август, 2016 13:36 1 217 2

Музей запази картини, иззети от нацистите

  • музей-
  • запази-
  • картини

Съдът в Калифорния се произнесе в полза на музея в Пасадена

Окръжният съд в калифорния отреди, че музеят в Пасадена е законният собственик на картините „Адам“ и „Ева“, съобщи „Дойче Веле“.

Делото беше заведено от семейството на еврейски дилър на картини, който е притежавал платната, преди те да му бъдат отнети от нацистите.

Мариел фон Кохер, снахата на съпругата на дилъра от фамилията Гудстикер, изрази претенции към собствеността на двете платна в реални размери.

От музея „Нортън“ твърдят, че са получили картините законно от родственици на аристократи. Те са притежавали картините, които са били изнесени от Съветския съюз през 1920 г.

Произведенията са на Лукас Кранах – старши Той ги е нарисувал през 1530 г. През 1971 г. музеят е платил $ 800 000, за да ги прибави в колекцията си.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 wert

    0 0 Отговор
    Лукас КранаЧ??????? Има ли някой що-годе грамотен? Лукас КРАНАХ е името!!!!!!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.