27 Август, 2016 07:00 2 262 0

Българската премиера на "Безбог" ще е във Варна

  • ирена иванова-
  • безбог-
  • премиера
Българската премиера на "Безбог" ще е във Варна - 1
Екипът на "Безбог" в Сараево

Още сънувам. Наградата ми я връчи гръцката актриса Ангелики Папули, която обожавам. Чувството беше невероятно, когато ми даде наградата се просълзи заедно с мен. Така развълнуваната Ирена Иванова, коментира пред Факти.бг наградата "Сърцето на Сараево" за най-добра актриса, който тя получи на 22-рия кинофестивал в Сараево.

"Пожелавам такъв специален момент на всеки! Филмът ни взе и Специалната награда на журито! Щастливи сме, че искреността ни е оценена и продължава да се оценява толкова високо. Това не е само наш успех, а и успех за Българското кино. Трябва да сме колективно горди и да вярваме повече в собствените ни възможности", посочи Иванова.

Каня всички, които искат да гледат филма, на неговата първа българска премиера на фестивала "Златна роза" във Варна, на 24-ти септември, каза още Ирена Иванова, която наскоро даде интервю за Факти.бг.

Още като филмов проект "Безбог" получи награда от фестивала в Сараево през 2013 година.Наскоро филмът взе и най-високото отличие „Златен Леопард" от фестивала в Локарно. Филмът е копродукция между България, Дания и Франция и е пълнометражната премиера на живеещата във Великобритания режисьорка Ралица Петрова. На кинофорума в Сараево филмът спечели Специалната награда на журито и "Сърцето на Сараево" за най-добра актриса - Ирена Иванова.

Филмът разказва за една медицинска сестра (героинята на Ирена Иванова) в един малък провинциален град, която обгрижва възрастни хора с деменция, а в същото време търгува с личните им карти, като ги продава на черния пазар за най-различни измами.

Следващата спирка на лентата е в Торонто.

 

GODLESS official trailer from Ralitza Petrova on Vimeo.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА