Last news in Fakti

30 Август, 2016 08:57 3 671 1

Отиде си Уили Уонка

  • уили уонка-
  • актьор-
  • джийн уайлдър-
  • почина

Американският актьор Джийн Уайлдър почина на 83 години

Отиде си Уили Уонка - 1
Снимка АП/БТА
Американският актьор Джийн Уайлдър, познат на мнозина като Уили Уонка, заради емблематичната си роля във филма „Уили Уонка и шоколадовата фабрика“, е починал на 83-годишна възраст, съобщи Би Би Си, позовавайки се на членове от семейството му.Отиде си Уили Уонка

Актьорът е починал в неделя в Стамфорд, Кънектикът, след усложнения от болестта на Алцхаймер, съобщи семейството му.

Звездата му изгрява първо на Бродуей, преди да се захване с кино през 1962 г. Въпреки че първата му филмова роля да е тази на заложник във филм от 1967 г. - „Бони и Клайд“, първата му главна роля е на Леополд Блум във филма от 1968 г. „Продуцентите“, за който е номиниран за Оскар за най-добър актьор.

През 1971 г. той получава ролята на Уили Уонка във филма "Уили Уонка и шоколадовата фабрика", която се превръща в една от най-обичаните и емблематични роли на актьора.

Комедийният актьор участва още и в класически филми като "Пламтящи седла" и "Младият Франкенщайн", "Да не видиш нищо, да не чуеш нищо“.

Уайлдър често си партнира със сценариста и режисьор Мел Брукс, както и с комика Ричард Прайър.

Актьорът има две номинации за Оскар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 RIP

    0 0 Отговор
    R.I.P. :(