Last news in Fakti

5 Септември, 2016 06:30 1 295 0

6000 посетиха Етъра за два дни

  • етъра
6000 посетиха Етъра за два дни - 1

Над 6000 българи и чужденци са посетили етнографския музей на открито „Етъра“ в петък и събота, когато там стартира 14-ият международен панаир на традиционните занаяти, пресметна директорът на културната институция доц. д-р Светла Димитрова, пише "Монитор".
Тя очаква през следващите два дни на празниците броят на посететилете да се удвои, а за рождения ден, който ще бъде отбелязан в сряда, на 7 септември било възможно да се струпат над 5 000 мераклии да се докоснат до миналото на България.
Във фестивала участват 120 майстори от страната и 8 страни от Европа и Африка, като изключително голям е напривът на украинците. За пръв път участие вземат занаятчии от Судан, Тунис и Сирия.
В рамките на фестивала се провежда своеобразно състезание по изтъкаване на момински колани по метода на „корите“, в което уменията си мерят 9 жени: 6 от България и три от Румъния, Холандия и Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА